Bortamatch väntar när Kims Rospiggarna beger sig till Västervik!

Med två raka segrar i bagaget är det ett taggat gäng rospiggsförare som beger sig till HEJLA Arena för att ikväll ta sig an tabelltvåan Västervik.

 

Västervik har inlett årets säsong starkt och parkerar just nu på en andraplats i tabellen med fyra vinster och ett oavgjort resultat. I hemmalaget får vi bland annat se de rutinerade svenska förarna Fredrik Lindgren & Peter Ljung, polska GP-föraren Pawel Przedpelski samt det svenska framtidslöftet Anton Karlsson.

 

Västerviks laguppställning:

1) Bartosz Smektala

2) Gleb Chugunov

3) Fredrik Lindgren (K)

4) Mads Hansen

5) Pawel Przedpelski

6) Peter Ljung

7) Anton Karlsson

Lagledare: Morgan Andersson & Christian Carlsson

 

Med två vinster och fyra förluster ligger Rospiggarna för tillfället på en femteplats i tabellen. De kommer till största delen köra vidare med det laget som vann hemma mot Dackarna i tisdags men tvingas till en förändring då Kai är fortsatt skadad efter kraschen han råkade ut för under den hemmamatchen. Istället välkomnas nyförvärvet tillika det danska framtidslöftet Kevin Juhl Pedersen till laget som kommer bilda reservparet tillsammans med Daniel Henderson. Kim kommer ikväll köra på position nummer ett.

 

Rospiggarnas laguppställning:

1) Kim Nilsson (K)

2) Victor Palovaara

3) Andzejs Lebedevs

4) Adrian Miedzinski

5) Timo Lahti

6) Kevin Juhl Pedersen

7) Daniel Henderson

Lagledare: Peter Jansson

 

Lagkapten Kim Nilsson:

“- Det kommer bli en tuff match. Västerviksförarna hittar runt väldigt bra på deras hemmabana och det brukar vara tufft att komma dit som bortalag samtidigt trivs både jag och flera andra i laget på den banan. Vi har en bra känsla i gruppen och har egentligen ingen press på oss utan har allting att vinna. Jag ser fram emot att åka dit. Det är oftast en bana som bjuder upp till bra speedway och tighta heat. Det finns många olika spår att åka på och är man snabb och lite smart kan man oftast göra saker när man ligger bakom och jagar.”

0
Feed

Lämna en kommentar