Ikväll går grundserien av BAUHAUS-ligan i mål!

Efter att ha stått över förra veckans matcher är det nu dags för Kims Rospiggarna att ge sig ut på banan igen. Hemmamatch väntar då de välkomnar serietvåan Lejonen till Credentia Arena i Hallstavik för båda lagens sista grundseriematch.

 

Rospiggarna parkerar för tillfället på en femteplats i tabellen med fyra vinster och nio förluster. Slutspelsplatsen blev säkrad förra veckan för deras del men ikväll avgörs det vilken placering de kommer sluta på i tabellen. Hemmalaget kommer ikväll göra en del förändringar då kvartetten Andzejs Lebedevs, Timo Lahti, Daniel Henderson & Kevin Juhl Pedersen är tillbaka i laget. Kim kommer ikväll köra på position nummer fyra.

 

Rospiggarnas laguppställning:

1) Szymon Wozniak

2) Andzejs Lebedevs

3) Victor Palovaara

4) Kim Nilsson (K)

5) Timo Lahti

6) Daniel Henderson

7) Kevin Juhl Pedersen

Lagledare: Peter Jansson & Emil Lindqvist

 

Med tio vinster samt tre förluster är Lejonen redan nu klar tabelltvåa. I motståndarlaget får vi bland annat se nuvarande VM-trean Patryk Dudek, tvåfaldige juniorvärldsmästaren Maksym Drablik samt rutinerade svenska föraren Linus Eklöf som gör comeback på speedwaycykeln i samband med dagens match.

 

Lejonens laguppställning:

1) Patryk Dudek

2) Bartosz Zmarzlik (R/R)

3) Dimitri Bergé

4) Mathias Thörnblom

5) Maksym Drablik

6) Jeremia Thelaus

7) Linus Eklöf (K)

Lagledare: Anders Fröjd & Mikael Holmstrand

 

Lagkapten Kim Nilsson:

”- Det känns som det kommer bli en jämn match ikväll. Det blir en liten värdemätare att möta serietvåan men det känns som att vi ska vara lite bredare än de på pappret med de här laguppställningarna och bör få ett litet övertag på reservsidan. Samtidigt får vi känna på lite vad de går för i Hallstavik inför slutspelet. Dudek vet vi hittar runt bra då han körde för oss ifjol och även Mathias Thörnblom brukar köra bra på vår hemmabana. För vår del är det viktigt att få ett bra avslut på grundserien. Det känns som vi har kommit in i ett bra flow med laget och har blivit allt mer hemmastarka vilket vi vill fortsätta bygga vidare på.”

0
Feed

Lämna en kommentar