Kim om speedwaysäsongen 2022: ”- En tävling jag aldrig glömmer!”

Vintern är på ingång och speedwaysäsongen 2022 är slut för Kims del. En säsong som kan summeras med bland annat ett lag-SM-brons samt ett individuellt SM-brons men det som både vi och Kim minns mest är nog kvällen då han kvalade in till VM-serien 2023.

 

Inför säsongen 2022 skrev Kim på ett nytt kontrakt med Rospiggarna i BAUHAUS-ligan. Efter en tuff inledning på säsongen slutade laget på en femteplats i grundserien och kunde därmed gå vidare till slutspelet. Väl i kvartsfinalerna besegrade Rospiggarna smålandslaget Västervik och blev klara för semifinal. Två tuffa semifinaler mot svenska mästarna Smederna slutade med ett SM-brons för Kims Rospiggarna. Kim körde alla matcher för laget och slutade säsongen med ett snitt på 1,467.

 

”- Vi visste om att vi hade två stycken tuffa bortamatcher i början av säsongen som senare skulle visa sig vara mot de två lagen som möttes i finalen men det sätter alltid press på laget när man får en tuff inledning för då var vi pressade att vinna när vi vände hemåt. Fast inledningen inte blev som vi hade tänkt oss tycker jag att vi tuffade på bra och trots att vi var rejält skadedrabbade tog vi oss vidare till slutspelet. Väl där gjorde vi det bra. Vi gjorde två riktigt bra kvartsfinaler sen var vi såklart besvikna när vi åkte ut i semin men tittar man på vilka vi mötte så var det ändå det laget som senare blev svenska mästare. Vi inledde bra på bortaplan sen rann siffrorna iväg och vi lyckades inte vända det hemma. Det är lätt att glömma att vi faktiskt tog ett brons men med tanke på hur säsongen var för vår del med skador och mycket stolpe ut ska vi vara stolta över det bronset.”

 

Kim valde även att fortsätta köra för Griparna i Allsvenskan. Efter att ha varit i final förra året blev det en tuffare säsong som slutade med en sistaplats i en jämn tabell. Kim körde under sina åtta matcher för Griparna till sig ett snitt på 2,682 vilket gjorde att han även vann den allsvenska snittlistan.

 

”- Vi gjorde det riktigt bra i början och inledde med en bortaseger i Mariestad. Precis som med Rospiggarna var vi skadedrabbade under säsongen vilket gjorde att vi inte gick vidare till slutspelet. Vi missade den platsen precis i sista matchen då vi hade en hemmamatch som vi var tvungna att vinna men Peter Ljung skadade sig kvällen innan i elitserien vilket gjorde att vi blev en man kort. Vårt lag var uppbyggt att vi skulle ha honom och mig som stommar i laget samt som säkra poängplockare och sen skulle det vara up and coming-killar men vi märkte att det blev tufft när någon av oss var borta. Trots det var det en rolig säsong och det kändes roligt att köra för Griparna men synd att vi inte tog oss vidare för det är ändå till slutspelet man vill gå och har som mål. Det är små marginaler som avgör och man måste ha flytet på sin sida när det verkligen gäller och det hade vi inte i år men det är bara att ta nya tag nästa säsong.”

 

I slutet av maj skrev Kim på ett kontrakt med den tyska klubben Landshut Devils som huserar i polska andraligan. Landshut var en av ligans stora överraskningar och slutade på en fjärdeplats i tabellen. I kvartsfinalen blev serietrean Wilki Krosno som senare skulle stå som seriesegrare och avancera upp till polska Ekstraligan för tuffa.

 

”- Landshut var på mig väldigt länge om att jag skulle köra för de och när laget tappade Martin Smolinski då han var långtidsskadad valde jag tillslut att tacka ja. I början kändes det som att det räckte med den körningen jag hade samtidigt som vi var mitt uppe i en flytt. Jag visste att det skulle vara mycket med att få till logistiken för att köra där men de kom med ett förslag om att fixa en mekaniker som var med mig på plats så att jag bara kunde tänka på att flyga men det blev ändå struligt med all flygstrejk som var i somras men när jag skrev på kontraktet visste man inte om hur det skulle bli. Målet de hade från början var att hålla sig kvar i ligan vilket vi gjorde men vi lyckades även gå vidare till kvartsfinal. Jag tycker jag förbättrade mig hela säsongen, jag körde in mig mer och mer och det kändes som jag fyllde min funktion i laget.”

 

Under årets säsong har det även blivit en del individuella tävlingar. En varm sommarkväll 28 juni avgjordes årets individuella SM-final i Linköping. Kim vann grundomgången och gick därmed vidare direkt till finalheatet där det slutade med ett individuellt SM-brons.

 

”- Jag gjorde en bra tävling för min del. Efter att ha inlett med en enpoängare i första heatet där jag inte fick till starten och då i början var det svårt att köra om så vann jag resterande heat som jag körde i grundomgången. I finalen fick jag inte till cykeln så att den gick tillräckligt fort. Jag tog starten och ledde i två varv men cykeln gick inte som den skulle vilket gjorde att jag åkte passivt. Det är lätt i efterhand att säga vad jag skulle gjort annorlunda men i grund och botten var det en liten miss med cykeln som fällde avgörandet men jag kan rakryggad säga att jag inte kunde gjort något annorlunda och det känns ganska bra att kunna känna så. En pallplats är alltid en pallplats och det får man inte glömma bort. Det är tre år sedan jag var på pallen sist så ett brons ska jag vara nöjd med.”

 

Av alla tävlingar som Kim har kört under årets säsong är det troligtvis GP-Challenge som sticker ut mest. 16 förare samlades under en kall sommarkväll den 20 augusti i Glasgow för att göra upp om tre stycken direktplatser till GP-serien 2023. Efter ett skiljeheat mot Daniel Bewley stod Kim som segrare av årets GP-Challenge och säkrade därmed en permanent plats till nästa års VM-serie.

 

”- Det känns som att den tävlingen kännetecknar säsongen 2022 och det är en tävling jag aldrig glömmer. Resan började egentligen redan under kvalet till GP-Challenge som jag körde i Abensberg i början av juni. Jag gick in i den tävlingen med inställningen att göra mitt bästa och lyckades bra. Jag började med en enpoängare i mitt första heat där jag hade den svåraste startbanan sen tog jag två heatsegrar innan jag tog en ny tredjeplats. I mitt sista heat mötte jag Chris Holder och vann över honom vilket gjorde att vi slutade på lika många poäng och fick köra ett omkörningsheat om vem som skulle ta sig vidare, ett heat som jag vann. Innan GP-Challenge var det mycket som behövde lösas med planeringen av resan och för att få med sig alla grejer men vi lyckades ro det i land. Jag hade aldrig varit på banan i Glasgow tidigare så jag visste inte vad jag skulle förvänta mig. Från bana tre lyckades jag kämpa till mig en andraplats i mitt första heat och följde upp det med en heatseger i mitt andra. Det var egentligen efter tre omgångar som jag förstod att det såg ganska bra ut men mitt tredje heat var det tuffaste på pappret men där lyckades jag sluta på en andraplats. Därefter hade jag de bästa startspåren kvar och vann de heaten. Det kändes som att allting stämde den dagen vilket är viktigt att känna en sån dag. Det var inte bara starterna som satt bra utan när jag kom efter hittade jag luckor för att kunna passera. Att jag sen tog mig till omkörningsheatet och lyckades vinna det kändes som kryddan på moset. Jag kunde verkligen bevisa att jag var värd det och det kan ingen ta ifrån mig. Efter hårt slit blev drömmen om att köra VM till slut sann!”

 

Avslutningsvis vill vi rikta ett stort tack till alla i teamet, alla fans samt alla sponsorer som varit med under årets säsong och gjort allting möjligt. Nu börjar arbetet inför säsongen 2023, en säsong som kommer bli något utöver det vanliga och där Kim står inför en storsatsning för att kunna ta steget att bli VM-förare men mer om det berättar vi under vintern. Först väntar Gotland Grand National under lördagsförmiddagen.

0
Feed

Lämna en kommentar