Kims Rospiggarna avslutar årets säsong som bronsmedaljör!

Under tisdagen tog Kims Rospiggarna emot Smederna hemma i Hallstavik för returmötet av semifinalerna. Den andra semifinalen började jämnt innan Smederna fick ett övertag i form av två stycken 4-2:or under heat 2 och heat 3 samt en 5-1:a i heat 4 signerad Michael Jepsen Jensen och Kacper Woryna. Bortalaget körde även in tre stycken 4-2:or under heat 6, 7 & 8 vilket gav en ställning i matchen på 17-31 efter åtta körda heat.

Under heat 9 körde Tomasz Gapinski och Timo Lahti in Rospiggarnas första 5-1:a för matchen följt av en 4-2:a i heat 11. Szymon Wozniak och Timo Lahti såg även till att hemmalaget körde in en ny 5-1:a under heat 13. Nomineringsheaten slutade båda två 3-3 vilket gav slutresultatet 43-47 och seger för Smederna som även tog hem det totala med 102-78. I och med att Lejonen knep den andra finalplatsen tog resan även slut för Dackarna under semifinalerna och då Kims Rospiggarna slutade på en bättre placering än dem i grundserietabellen kan hans elitserielag avsluta årets säsong med ett SM-brons i bagaget.

 

Matchkommentar från Kim:

”- Synd att vi förlorade. Det rann iväg lite väl mycket i början sen gjorde vi allt för att försöka komma tillbaka men tyvärr räckte det inte hela vägen för att vinna matchen. Det känns ändå som att vi gjorde en bra avslutning på årets säsong och det var väldigt viktigt att få till det och visa att vi inte gav upp utan vi ville bjuda igen till publiken och ge allt in i det sista. För egen del var jag med om en vurpa i mitt tredje heat men kunde ändå komma tillbaka och avsluta tävlingen vilket såklart kändes skönt att kunna avsluta med bra heat istället för en vurpa. Jag vred till knät och sen landade cykeln på foten så först trodde jag att det var något trasigt i fotleden och att jag hade dragit till ledbandet men det verkade ändå okej och jag tror att det bara är en kraftig smäll mot mjukdelen. Jag visste egentligen inte hur det skulle kännas när jag ansträngde mig utan åkte ut och och försökte ge allt och kunde vinna heatet. Sen gjorde det ont när jag kom in i depån igen men vi kom överens om att ifall vi har chansen att vinna matchen skulle jag köra igen för jag ville ändå försöka göra allting för laget.”

 

Rospiggsförarnas poäng:

1) Szymon Wozniak: 6p+1 (0,0,1*,3,2)

2) Victor Palovaara: R/R

3) Kim Nilsson: 10p (3,2,F,3,2)

4) Andzejs Lebedevs: 8p+1 (0,2,2,3,1*)

5) Timo Lahti: 6p+3 (0,R,2*,1,2*,1*)

6) Tomasz Gapinski: 4p (0,1,0,3)

7) Matej Zagar: 9p (2,3,2,2,0)

0
Feed

Lämna en kommentar