Ny bortamatch väntar för Rospiggarna!

Två dagar har gått sedan Rospiggarnas premiär och det har nu blivit dags för lagets andra bortamatch för veckan. För motståndet ikväll står Smederna på deras hemmabana Eskilstuna Motorstadion.

 

Smederna gör i och med dagens match sin säsongspremiär för i år. I motståndarlaget får vi bland annat se den rutinerade danske förare Michael Jepsen Jensen, svenske toppföraren Pontus Aspgren samt den brittiska duon Robert Lambert och Daniel Bewley.

 

Smedernas laguppställning:

1) Robert Lambert

2) Daniel Bewley

3) Kacper Woryna

4) Michael Jepsen Jensen (K)

5) Pontus Aspgren

6) Grzegorz Zengota

7) Joel Andersson

Lagledare: Jerker Eriksson, Jimmy Jansson & Stefan Jarl

 

Rospiggarna kör med samma lag som i tisdags och det är ett minst sagt revanschlystet gäng rospiggsförare som ställs på banan ikväll. Precis som i tisdags kör Kim som nummer fem.

 

Rospiggarnas laguppställning:

1) Timo Lahti

2) Andzejs Lebedevs

3) Kai Huckenbeck

4) Kevin Wölbert

5) Kim Nilsson (K)

6) Daniel Henderson

7) Victor Palovaara

Lagledare: Peter Jansson

 

Kim Nilsson:

“- Smedernas lag känns lite liknande vårat med en stor bredd i laget. De har fem jämna förare på ordinarie platserna samt två starka reserver som håller bra klass så det kommer bli en tuff bortamatch. Sen beror det lite på hur det kommer att fungera för dem i början av säsongen då det är deras första hemmamatch. Samtidigt har deras förare varit där tidigare och vet exakt hur banan ser ut och de fick även köra in sig en hel del på den under deras press & practice i tisdag men det behöver inte betyda något när det väl är tävling. Det som jag tar med mig personligen från förra matchen är att jag fick en hel del kvitton på vad som fungerade och vad jag behöver jobba på annars försöker jag släppa mötet mot Lejonen och siktar framåt. Jag hade ändå en bra känsla över vissa saker i tisdags som jag tar med mig in till kvällens match. Eskilstuna Motorstadion är en bana som jag brukar trivas bra på och som jag brukar kunna ta mycket poäng på så jag ser fram emot att köra där ikväll. När banan är väl preparerad ger den mycket möjligheter till bra heat och just formen på banan är en bra form för speedway. Lagmässigt känns det som att vi är otroligt revanschsugna efter tisdagens match. Mötena mot Smederna brukar vara roliga och ge en liten derbykänsla. Det känns som det kommer bli en jämn och bra match ikväll.”

 

Har du inte möjlighet att medverka på plats i Eskilstuna under kvällens match kommer Rospiggarnas match sändas live på Sportkanalen. Du kan även se matchen i efterhand på ESS-play från och med klockan 00:00.

 

Första heatet startar klockan 19:00.

0
Feed

Lämna en kommentar