Nytt försök med den uppskjutna semifinalen av BAUHAUS-ligan görs ikväll!

Det har nu blivit dags för Kims Rospiggarna att ge sig in i kampen om medaljerna och i fighten om en av de två finalplatserna när semifinalerna väntar med back-to-back möte mot serievinnaren Smederna. Första semifinalen körs ikväll i Eskilstuna medan returmötet väntar imorgon i Hallstavik.

 

Smederna vann årets grundserie efter att ha vunnit tretton matcher samt förlorat en och gick därmed vidare direkt till semifinalerna. I hemmalaget får vi bland annat se nuvarande VM-fyran respektive VM-femma Robert Lambert och Daniel Bewley, rutinerade danske föraren Michael Jepsen Jensen samt svenska löftet Johannes Stark. Smederna kommer köra riders replacement för Pontus Aspgren som är fortsatt skadad.

 

Smedernas laguppställning:

1) Pontus Aspgren (R/R)

2) Daniel Bewley

3) Robert Lambert

4) Grzegorz Zengota

5) Kacper Woryna

6) Johannes Stark

7) Michael Jepsen Jensen (K)

Lagledare: Jerker Eriksson, Jimmy Jansson, Stefan Jarl & Felix Andersson

 

Rospiggarna tog sig vidare till semifinal efter att ha besegrat Västervik under kvartsfinalerna. De kommer köra med samma laguppställning som var tilltänkt att representera laget under förra veckans semifinal som blev uppskjuten tills idag men tvingas köra riders replacement för Victor Palovaara som har brutit fotleden och måste opereras. Samtidigt kan bortalaget välkomna Andzejs Lebedevs tillbaka till laget. Kim kommer köra på position nummer fyra.

 

Rospiggarnas laguppställning:

1) Szymon Wozniak

2) Andzejs Lebedevs

3) Victor Palovaara (R/R)

4) Kim Nilsson (K)

5) Timo Lahti

6) Tomasz Gapinski

7) Matej Zagar

Lagledare: Peter Jansson & Emil Lindqvist

 

Matchkommentar från Kim:

”- Det kommer bli stentufft men vi kommer åka dit och ge allt. Vi är rejält sugna på att köra final och det var även vår målsättning inför årets säsong. Smederna har ett starkt lag och hittar runt väldigt bra i Eskilstuna så det är ingen lätt match. Det känns som båda de och vi har två jämna lag men vi känns lite starkare på reserven och bör kunna få ett övertag där. Samtidigt blir det lite annorlunda för oss då Victor Palovaara tyvärr inte kommer köra så det gäller att alla är på tårna. Där är det positivt att vi har en bra bredd i laget vilket gör att vi förhoppningsvis kan täcka upp bra för honom. Samtidigt är Lebedevs tillbaka vilket är väldigt viktigt. För egen del har jag varit sjuk under veckan men jag har haft riktigt bra tävlingar förut när jag inte har känt mig riktigt kry och jag vet att när jag väl står där kommer jag att tända till och adrenalinet kommer kicka in. Jag brukar trivas bra i Eskilstuna, det är en bra racingbana när den är väl preparerad och brukar vara en bra bana för mig att komma till.”

0
Feed

Lämna en kommentar