Tuff semifinal i Västervik

I tisdags avgjordes den första semifinalen mellan Kims elitserielag Rospiggarna och seriesegrarna Västervik på Hejla Arena i just Västervik. Hemmalaget inledde matchen med en femetta men återigen visade Rospiggarna sig vara starka på reserven då de svarade med samma valör i det andra heatet. Västervik kontrade direkt med sin andra femetta i heat tre samt en fyrtvåa i heat fem. Efter tre raka tretre-heat krympte Rospiggarna hemmalagets ledning då de körde in en fyrtvåa i matchens nionde heat. Med ett nytt lika resultat i heat tio var ställningen 32-28 efter tio körda heat.

 

Efter den längre sladdpausen visade Västervik varför de är obesegrade hemma den här säsongen då de stängde matchen med två stycken femettor samt två stycken fyrtvåor under heat tolv till och med heat femton. Slutresultatet skrevs till 53-37 vilket ger Västervik ett övertag på sexton poäng inför returmötet som körs nästa vecka i Hallstavik. Kim blev bästa poängplockare för sitt Rospiggarna med 8+2 (1*,2,1*,2,2).

 

Matchkommentar:

”- Det var tufft men det visste vi också om innan då vi vet hur hemmastarka Västervik är. Jag tycker vi började matchen bra men sen rann det iväg lite väl mycket på slutet. I början kändes det som vi var lika snabba men missade lite i första svängarna men på slutet tror jag de hittade mer rätt. För min del kändes det som jag hittade något som fungerade mitt i tävlingen och kände mig snabb då hade jag problem med starterna och sen när jag fick till de bättre gick det inte lika snabbt på banan. Sexton poäng är mycket men jag tror absolut att vi kan vända det bara vi kommer iväg från tejpen. Det gjorde vi inte den här gången och då blir det tufft när vi hela tiden måste kämpa för att köra om.”

0
Feed

Lämna en kommentar