Årets säsong inne på sitt avgörande!

Speedwaysäsongen 2023 börjar lida mot sitt slut och slutspelen närmar sig med stormsteg. I lördags avgjordes den sjunde deltävlingen av årets VM-serie i Lettlands huvudstad Riga där Kim slutade på en fjortondeplats efter att ha kört in fem poäng vilket gav till två GP-poäng till totalen.

 

”- Överlag var det en okej tävling där det finns en hel del bra saker som jag tar med mig, framför allt att jag kämpade mig in i tävlingen för känslan var inte bra innan. Jag kände redan på träningen att jag inte hittade rätt och väl under tävlingen fick jag till en bra start i mitt första heat men kände direkt att jag inte hade farten och då åker man också fel. Samtidigt förbättrade jag mig hela tiden och blev snabbare och snabbare samt var med och kunde vinna ett heat. Det var svåra förhållande och banan i Riga passade inte mig jättebra.”

 

I söndags kördes den sista omgången av polska andraligan 1-liga där Kim blev poängbäst med 13p+2 (3,3,2*,3,1*,1) när hans Landshut Devils besegrade PSZ Poznan hemma med 49-41. Landshuts seger gjorde att de slutade på en femteplats i tabellen och kommer ställas mot serietvåan Polonia Bydgoszcz i kommande kvartsfinaler.

 

”- Det var sista seriematchen och det som stod på spel var om vi skulle ta oss vidare till slutspelet eller inte. Skulle vi förlorat matchen hade vi varit beroende av hur det gick i de andra matcherna men nu lyckades vi fixa det på egen hand i och med att vi både vann matchen men också tog hem bonuspoängen. Vi mötte Poznan som senare blev det laget som blev utslagna ur serien och som var i behov av en vinst för att hålla sig kvar så det var en tuff match. De öppnade tävlingen bra men jag var inblandad i flera heat där vi fick poängövertag som gjorde att vi kunde vända matchen. Jag fick också vara med och avgöra kampen om bonuspoängen tillsammans med Kai. Vi var tvungna att köra in minst fyratvå i sista heatet och det gjorde vi också.”

 

Idag är det dags för nästa liga att avgöras nämligen svenska BAUHAUS-ligan. I den sista omgången kommer Kims Rospiggarna ställas mot regerande mästarna Smederna borta i Eskilstuna. För att Hallstaviklaget ska ta sig vidare till slutspelet krävs det att de återvänder hem till Roslagen med minst en poäng i bagaget. Rospiggsseger med 49-41 när lagen möttes tidigare under säsongen gör att de har ett övertag på åtta poäng i kampen om bonuspoängen.

 

”- Smederna har ett bra lag och brukar vara bra när det gäller så det kommer blir en tuff match. Vi kommer åka dit och göra allt vi kan för att försöka hitta rätt så fort som möjligt och komma in i matchen på ett bra sätt. Vi har ett jämnt lag och förhoppningsvis faller det ut bra och att alla tar sina poäng. Det som kommer vara avgörande är om vi får ett övertag på reserven. Vårt lag är uppbyggt för det och just ett övertag där kommer vara avgörande för att vi ska klara av att stå emot.”

0
Feed

Lämna en kommentar