Comebacksugen efter skadeuppehållet!

För ungefär två veckor sedan när Landshut Devils mötte Wybrzeze Gdansk på bortaplan hade Kim oturen att vara med om en krasch som ledde till att hans hand blev stukad och märkt med både blåmärken samt skrapsår. Under förra helgens körningar kändes skadan av så pass mycket att han blev tvungen att ställa in veckans matcher i Sverige. Efter att nu ha vilat i en vecka är det en taggad Kim som ikväll ställer sig på mållinjen.

 

”- Jag hade oturen att bli påkörd i Gdansk och har fått en fraktur i handen som kommer ta lite tid innan den blir helt återställd. Jag siktade stenhårt på att köra måndagens GP-kval och ville även testa köra under söndagen då jag vet att banan i Landshut brukar vara hård och hal men kände när jag kom hem att det värkte för mycket för att kunna köra resterande tävlingar under veckan. Samtidigt känns det som att det blir bättre och bättre hela tiden och jag planerar för att köra alla kommande matcher och hoppas att handen håller. Målet är att känna en avvägning på vad jag klarar av och att den ska bli helt återställd inom inte allt för lång tid.”

 

Ikväll går årets tredje VM-deltävling av stapeln i Tjeckiens huvudstad Prag på en bana som kommer bli en ny bekantskap för Kim.

 

”- Jag känner mig laddad inför kvällens GP-deltävling. Jag har aldrig kört i Prag förut men jag tror ändå att det kan vara en bana som passar mig. Magkänslan är bra och jag har ett helt annat självförtroende nu än vad jag har haft under de två senaste GP-tävlingarna då jag känner att jag har haft bra resultat under de senaste tävlingarna jag har kört. Sen är det alltid små marginaler och det gäller att ha sin dag för att ta poäng i VM. För att vara nöjd vill jag känna att jag har chans att ta mig till semifinal men för mig är det också viktigt att känna att jag har gjort allt jag kan och har tagit för mig på banan.”

0
Feed

Lämna en kommentar