Dags för semifinal med Rospiggarna!

Efter att Kims Rospiggarna slog ut Västervik under kvartsfinalerna ger de sig nu in i kampen om medaljerna då semifinalerna väntar där de kommer ställas mot serievinnaren Smederna. Första semifinalen körs ikväll i Eskilstuna medan returmötet väntar nästa vecka, tisdag 20 september, i Hallstavik.

 

Med tretton vinster samt en förlust vann Smederna årets grundserie och gick därmed vidare direkt till semifinalerna. I hemmalaget får vi bland annat se nuvarande VM-trean Daniel Bewley, GP-föraren Robert Lambert samt rutinerade förarna Grzegorz Zengota och Michael Jepsen Jensen. Smederna kommer köra riders replacement för Pontus Aspgren som är fortsatt skadad.

 

Smedernas laguppställning:

1) Pontus Aspgren (R/R)

2) Daniel Bewley

3) Robert Lambert

4) Grzegorz Zengota

5) Kacper Woryna

6) Johannes Stark

7) Michael Jepsen Jensen (K)

Lagledare: Jerker Eriksson, Jimmy Jansson, Stefan Jarl & Felix Andersson

 

Efter att ha besegrat Västervik under kvartsfinalerna tog Rospiggarna sig vidare till semifinal. De kommer till största delen köra vidare med samma lag som tidigare men tvingas köra riders replacement för Andzejs Lebedevs som missar kvällens match på grund av matchkrock. Bortalaget välkomnar samtidigt den rutinerade slovenska föraren tillika tidigare GP-föraren Matej Zagar till laget. Zagar som kommer bilda ett starkt reservpar tillsammans med Tomasz Gapinski. Kim kommer köra på position nummer fyra.

 

Rospiggarnas laguppställning:

1) Szymon Wozniak

2) Andzejs Lebedevs (R/R)

3) Victor Palovaara

4) Kim Nilsson (K)

5) Timo Lahti

6) Tomasz Gapinski

7) Matej Zagar

Lagledare: Peter Jansson & Emil Lindqvist

 

Lagkapten Kim Nilsson:

”- Det kommer bli spännande. Vi kommer från två bra matcher nu medan Smederna har haft ett litet uppehåll vilket förhoppningsvis kan vara en fördel att vi har fortsatt vår säsong hela tiden även fast Smedernas förare har kört andra matcher. Vi är starkare som lag nu och det är otroligt viktigt att vi gör en riktigt bra match ikväll för det kommer bli tufft. Alla vet vad Smederna kan och man vinner inte grundserien bara sådär utan de har ett bra lag. Kan vi hänga med hyfsat ikväll har vi verkligen chansen men det gäller att vi inte får släppa någonting utan att vi tar för oss och är hungriga från start. Vi får in Zagar som är en rutinerad förare som bör hitta runt bra just i Eskilstuna. Han blir väldigt viktig för laget på reserven och ska kunna vara med och köra nomineringsheaten också. Det är vår styrka att vi är så pass jämna och har starka reserver som kan täcka upp ifall det är någon av de andra som inte riktigt får det att stämma. För egen del känns det som att jag har haft en bra andra halva på årets säsong. Känslan är god och jag hoppas kunna ta mycket poäng idag. Jag brukar köra bra i Eskilstuna och ska se till att göra det ikväll med!”

0
Feed

Lämna en kommentar