Efter en kämpande insats som tyvärr inte räckte hela vägen blir det ikväll chans till revansch!

Under gårdagen avgjordes en av totalt fyra VM-kval i tyska staden Abensberg där sexton förare gjorde upp om fyra platser till årets GP-Challenge. En av förarna var Kim som slutade på en sjätteplats med tio poäng (2,2,3,2,1) vilket gjorde att han tyvärr inte lyckades ta sig vidare trots en kämpainsats. Efter att ha flugit hem från dubbla tävlingar i Tyskland väntar nu en tredje tävling på lika många dagar när hans elitserielag Rospiggarna beger sig till Hejla Arena för att ta sig an Västervik på bortaplan.

 

Västervik har under säsongsinledning bevisat varför de är en av årets stora guldfavoriter och ligger just nu på en tredjeplats i tabellen efter två segrar samt en förlust. I hemmalaget får vi bland annat se trefaldige världsmästaren Tai Woffinden, svenska toppföraren Jacob Thorssell, danska framtidslöftet Mads Hansen samt VM-föraren tillika nyförvärvet Mikkel Michelsen som gör sin första match i svensk seriesammanhang sedan 2019.

 

Västervik:

1) Bartosz Smektala, 2) Mads Hansen, 3) Tai Woffinden (K), 4) Jacob Thorssell, 5) Mikkel Michelsen, 6) Anton Karlsson, 7) Gleb Chugunov

Lagledare: Morgan Andersson & Christian Carlsson

 

Med två vinster samt en förlust parkerar Rospiggarna för tillfället på en fjärdeplats i tabellen. De kommer ikväll göra en del förändringar när både polska supertalangen Wiktor Przyjemski samt svenska föraren Johannes Stark gör sina första matcher för säsongen i BAUHAUS-ligan. Kvällens match blir även Wiktor Przyjemskis första seriematch någonsin i Sverige. Kim kommer köra på position nummer två.

 

Rospiggarna:

1) Victor Palovaara, 2) Kim Nilsson (K), 3) Antonio Lindbäck, 4) Wiktor Przyjemski, 5) Timo Lahti, 6) Johannes Stark, 7) Eddie Bock

Lagledare: Peter Jansson, Emil Lindqvist & Piotr Zyto

 

Matchkommentar:

”- Tyvärr var marginalerna inte på min sida igår. Det var flera situationer som inte föll ut till min fördel men det är som det är. Banan var spårig så det var väldigt chansartat och viktigt med en bra lottning gällande startbanorna. Ikväll väntar en ny tävling och en tuff match för Rospiggarna. Västervik har ett bra lag och är väldigt hemmastarka men vi ska ge allt vi har och försöka bjuda upp till match!”

0
Feed

Lämna en kommentar