En dröm som blivit verklighet!

Drygt en vecka har gått sedan årets GP-Challenge avgjordes i Glasgow, Storbritannien. Tävlingen skulle visa sig bli en sensationell framgång för svensk speedway men framför allt för Kim som nu är klar för sin första säsong som permanent förare i VM-serien efter att ha vunnit kvalet. En av karriärens bästa insatser hittills har nu gjort att en stor dröm har blivit verklighet.

 

”- Det är fortfarande svårsmält. Det är en dröm jag alltid har haft att någon gång ta mig till GP-serien även fast jag inte har satt upp ett specifikt år som jag ska köra VM. Jag vet hur tufft det är och försöker hela tiden bli bättre och bättre för att någon gång ta mig dit. Det är tufft att vara med och kvala år efter år men gör man inte det finns det inte någon chans att ta sig in heller och det är det som har gjort det värt. Nu lyckades jag ta mig vidare efter en omkörning i Abensberg under första kvalet mot Chris Holder. Jag känner att jag har gjort det bra för att ta mig dit. Jag har inte haft någon vidare jätteflyt utan har kört bra i kvalen och det är det som krävs. På ett sätt känns det som att det är all slit som har tagit mig hit. Man ska aldrig ge upp!

 

Lång transport till Glasgow.

 

”- Det var mycket inför kvalet när grejerna skulle iväg med att få ihop logistiken och förbereda så att allting skulle vara klart. Jag körde match i Allsvenskan på onsdagen förra veckan och stod och tvättade cyklarna på torsdagen innan vi körde iväg. Cyklarna blir borta i ungefär en vecka från det att de lämnar Sverige till att de kommer tillbaka. Först transporterades de med färja från Göteborg till Storbritannien som tog 26 timmar och därifrån tar det ytterligare fem timmar till Glasgow. Stort tack till Lasse och hans fru som hjälpte till med transporten!”

 

”- Banan var väldigt spektakulär. Det gick väldigt fort på banan och i svängarna och doseringen gör att man bibehåller farten runt bra så det var en snabb bana där det inte fanns så mycket att spela på. Jag lyckades hitta lite alternativa spår vilket jag tror var en avgörande del. Det kändes som många åkte ett idealspår men jag hittade spår både på mitten, längst ut och längst in på banan och kunde ta lite andra spår. Var det någon annan framför kändes det som att det gick att använda fantasin på banan och byta spår vilket var roligt. Sen tror jag att det hjälpte en del att jag har kört i England i så många säsonger tidigare.”

 

Fick en bra start på tävlingen som höll hela vägen.

 

”- Det kändes bra redan från första heatet. Även när jag hade dåliga startbanor gjorde jag bra heat och kunde köra om. Jag hade en katastrofstart under mitt första heat från bana tre men lyckades köra om två stycken och tog en andraplats. Jag plockade hela tiden de viktiga poängen och blev jag omåkt så svarade jag upp och körde om igen så det kändes bra. Som i mitt andra heat där jag hade en tuff duell med Max Fricke där vi fightades om segern och körde om varandra ett par gånger. Jag lyckades ta tillbaka det precis innan mållinjen vilket är väldigt skönt för med facit i hand var det lite det som gjorde att jag gick vidare. Det får inte fela utan man måste ha marginalerna på sin sida hela tiden. Inleder man med en nolla i sitt första heat är det i princip bara heatvinster som gäller för att sluta bland topp 3. Det känns som det var bra för svensk speedway och jag hoppas att det tillförde någonting. Det är ändå en stor händelse att kvala in till VM när det är en sån smal serie och det är verkligen ett nålsöga.”

 

”- I mitt fjärde heat mötte jag Daniel Bewley som hade kört väldigt bra samt Andzejs Lebedevs som stod på bana fyra och fick en bra start men jag lyckades ändå göra en sån pass bra start att jag ledde ut i första sväng. Där gjorde jag också en omkörning på Lebedevs när han dök under mig men jag höll kvar runt honom vilket var ett väldigt viktigt ögonblick i tävlingen. Till mitt sista heat såg jag hur det såg ut och visste att om jag vann heatet så var jag klar och det gjorde det nästan ännu tuffare att stå emot Wozniak som är en väldigt bra förare och hade bana ett. Det var lite kniven mot strupen men jag lyckades få till en riktigt bra start, Den känslan var rätt skön att stå där ute och bara kunna vika in över de andra. Sen när de försvann bakom mig var det bara att hålla full fokus framåt och se till att inte göra någon miss. Jag fick åka lite passivt för att kunna köra på säkerhet. Det kändes även extra skönt att vinna kvalet som ett bevis på att man var bäst den kvällen. Både jag och Bewley ville vinna omkörningsheatet och det är skönt att kunna dra det längsta strået och ta hem det för etta är alltid etta.”

0
Feed

Lämna en kommentar