Hemmamatch med Rospiggarna väntar!

Grundserien av årets BAUHAUS-ligan börjar lida mot sitt slut och för Kims Rospiggarna återstår bara två hemmamatcher innan ett eventuellt slutspel. Närmast på tur är dagens hemmamatch mot Piraterna.

 

Rospiggarna ligger just nu på en femteplats i tabellen med tre vinster och nio förluster. Hemmalaget kommer ikväll göra en del förändringar då både Szymon Wozniak samt Tomasz Gapinski är tillbaka i laget samtidigt som nyförvärvet Adam Ellis gör sin första match i rospiggsoverallen och bildar ett starkt reservpar ihop med Kai Huckenbeck. De kommer även köra riders replacement för Andzejs Lebedevs. Kim kommer köra som nummer ett.

 

Rospiggarnas laguppställning:

1) Kim Nilsson (K)

2) Andzejs Lebedevs (R/R)

3) Victor Palovaara

4) Szymon Wozniak

5) Tomasz Gapinski

6) Kai Huckenbeck

7) Adam Ellis

Lagledare: Peter Jansson & Emil Lindqvist

 

Med tre vinster samt sju förluster Piraterna för tillfället på en sjätteplats i tabellen. I motståndarlaget gör Jakub Jamróg comeback efter sin skada men vi får också se förare som amerikanska framtidslöftet Luke Becker samt rutinerade polska förarna Piotr Pawlicki och Oskar Fajfer. Piraterna kommer köra riders replacement för Vaclav Milik.

 

Piraternas laguppställning:

1) Piotr Pawlicki

2) Vaclav Milik (R/R)

3) Luke Becker

4) Jakub Jamróg

5) Oskar Fajfer (K)

6) Rasmus Broberg

7) Alexander Liljekvist

Lagledare: Daniel Davidsson

 

Lagkapten Kim Nilsson:

”- Det kommer bli en tuff match. Visserligen har vi ett jämnare lag på pappret än vad Piraterna har och vi ska kunna dra nytta av våra reserver men Piraterna har bra förare på de ordinarieplatserna som även kan täcka upp bra för Milik. Vi kör också riders fast för Lebedevs och där kan vi ha en fördel att ha starka reserver då de bara har tre ordinarie heat och därmed kan ta något extra heat. Det gäller att vi inte slappnar av utan att vi är med från start och även ser till att knipa bonuspoängen för att ha fortsatt häng på en kvartsfinalplats. Det ska även bli kul att välkomna Adam Ellis till gruppen. Det är en kille som jag känner sedan långt tillbaka då jag var med när han började köra i England. Han är en lugn och sansad kille med båda fötterna på jorden som kommer passa in bra i gänget. För egen del känns det väldigt bra just nu och jag kommer från en bra vecka poängmässigt. Jag har kommit tillbaka bra efter kraschen men även innan det hände kändes det som att det började stämma ännu bättre och det känns som jag har kunnat fortsätta på det spåret.”

0
Feed

Lämna en kommentar