Hemmamatch väntar när Kims Rospiggarna tar emot Masarna!

Rospiggarna parkerar för tillfället på en sjätteplats i tabellen med två vinster och åtta förluster. Hemmalaget kommer ikväll göra en del förändringar i uppställningen när Tomasz Gapinski och Kevin Juhl Pedersen gör comeback i laget. Gapinski kommer bilda par tillsammans med Szymon Wozniak medan Juhl Pedersen bildar reservparet ihop med lagkaptenen Kim Nilsson. De kommer även köra riders replacement för Andzejs Lebedevs som opererade benet förra veckan och kommer vara borta cirka fyra veckor. När laggen drabbades samman tidigare under säsongen vann Rospiggarna med 54-36 vilket innebär att de har ett övertag på 18p i kampen om bonuspoängen.

 

Rospiggarnas laguppställning:

1) Victor Palovaara

2) Andzejs Lebedevs (R/R)

3) Szymon Wozniak

4) Tomasz Gapinski

5) Timo Lahti

6) Kim Nilsson (K)

7) Kevin Juhl Pedersen

Lagledare: Peter Jansson & Emil Lindqvist

 

Med en vinst och åtta förluster ligger Masarna just nu på en åttondeplats i tabellen. I motståndarlaget får vi bland annat se den tidigare australiensiska mästaren Rohan Tungate, rutinerade svenska föraren Antonio Lindbäck samt framtidslöftena Jan Kvech och Philip Hellström Bängs. Masarna kommer ikväll köra riders replacement för Przemyslaw Pawlicki som är fortsatt skadad.

 

Masarnas laguppställning:

1) Krzysztof Buczkowski

2) Jan Kvech

3) Rohan Tungate (K)

4) Przemyslaw Pawlicki (R/R)

5) Antonio Lindbäck

6) Emil Millberg

7) Philip Hellström Bängs

Lagledare: Sebastian Aldén & Anton Rosén

 

Matchkommentar från Kim:

“- Det är väldigt viktigt att vi vinner idag för att vara med i kampen om slutspelet men ingenting är klart förrän det är klart och alla matcher är körda men det här känns som en match som vi ska kunna ta tre poäng på. Det gäller att vi är med från början och att alla tar sina poäng. Vi måste kämpa hela vägen in till och med det sista heatet. Masarna har ett bra lag och det är inte ett lag man ska underskatta. På sin dag är det ett riktigt starkt lag men de har inte riktigt fått det det att stämma ännu och förhoppningsvis får de vänta någon vecka till innan de får det. För egen del fick jag det inte alls att stämma när vi körde i Målilla men jag har haft bra tävlingar sedan dess och ser positivt på kvällens match. Jag fick ändå till det på slutet av förra veckans elitseriematch vilket är något jag tar med mig in i kvällens match och hoppas kunna bygga vidare på.”

0
Feed

Lämna en kommentar