Ikväll inleds en ny resa!

Lite drygt åtta månader har gått sedan den kalla sommarkvällen i Glasgow, kvällen då Kim vann GP-Challenge och därmed säkrade en permanent plats till årets VM-serie. Ikväll blir en dröm verklighet när säsongens första GP-tävling går av stapeln i Donji Kraljevec, Kroatien.

 

Under en kall sommarkväll den 20 augusti i Glasgow samlades 16 förare för att göra upp om tre direktplatser till årets VM-serie. Tävlingen skulle visa sig bli en sensationell framgång för svensk  speedway men framför allt för Kim som efter att ha vunnit skiljeheatet mot GP-konkurrenten Daniel Bewley stod som segrare av GP-Challenge 2023. Tack vare en av karriärens bästa insatser hittills lyckades Kims stora dröm bli verklighet. Efter att ha kämpat i flera år för att ta sig till VM börjar den resan ikväll när den första utav totalt 10 GP-deltävlingar avgörs i Donji Kraljevec, Kroatien.

 

VM-förarna 2023: Bartosz Zmarzlik (Polen), Leon Madsen (Danmark), Maciej Janowski (Polen), Fredrik Lindgren (Sverige), Robert Lambert (Storbritannien), Daniel Bewley (Storbritannien), Patryk Dudek (Polen), Tai Woffinden (Storbritannien), Martin Vaculik (Slovakien), Jason Doyle (Australien), Mikkel Michelsen (Danmark), Jack Holder (Australien), Max Fricke (Australien), Kim Nilsson (Sverige), Anders Thomsen (Danmark)

 

GP-deltävlingarna 2023: 29/4: Donji Kraljevec (Kroatien), 13/5: Warszawa (Polen), 3/6: Prag (Tjeckien), 10/6: Teterow (Tyskland), 24/6: Gorzów (Polen), 15/7: Målilla (Sverige), 12/6: Riga (Lettland), 2/9: Cardiff (Storbritannien), 16/9: Vojens (Danmark), 30/9: Torun (Polen)

 

Matchkommentar från Kim:

”- Det ska bli spännande att se hur allting går till och vara med i cirkusen på riktigt. Tidigare då jag har kört någon VM-tävling har det alltid varit i Sverige så det här blir något helt annat. Det känns som jag kommer lära mig väldigt mycket under första tävlingen. Det går inte riktigt att föreställa sig hur det kommer vara utan det är något man måste växa in i. Jag har varit på banan i Kroatien förut men senaste gången var 2017 så det har säkert hänt en hel del sedan dess. Det känns som en bana som kan passa mig och som jag kan trivas på. Viktigaste för mig är att känna att jag har gjort det jag kan, att jag har fått till cykeln bra, tagit rätt rätt beslut i tävlingen och förhoppningsvis kan vinna lite starter. Lyckas jag med det kommer jag vara nöjd!”

0
Feed

Lämna en kommentar