Ikväll tar Kims Rospiggarna sig an Dackarna på bortaplan!

Årets grundserie av BAUHAUS-ligan börjar lida mot sitt slut och för Kims Rospiggarna återstår bara fem matcher. Närmast på tur är dagens bortamatch då de beger sig till Skrotfrag Arena i Målilla för att ta sig an Dackarna.

 

Dackarna ligger för tillfället på en sjundeplats i tabellen med en vinst och sju förluster. I hemmalaget får vi bland annat se nuvarande VM-fyran Maciej Janowski, SM-tvåan Jacob Thorssell, rutinerade danske föraren Nicolai Klindt samt svenska framtidslöftet Filip Hjelmland som gör sin första elitseriematch för säsongen i samband med kvällens match.

 

Dackarnas laguppställning:

1) Rasmus Jensen

2) Nicolai Klindt

3) Maciej Janowski

4) Jacob Thorssell (K)

5) Brady Kurtz

6) Ludvig Lindgren

7) Filip Hjelmland

Lagledare: Mikael Teurnberg

 

Med två vinster och sju förluster parkerar Rospiggarna just nu på en sjätteplats. De kommer till största delen köra vidare med samma lag som mötte Indianerna hemma förra tisdagen men välkomnar Kai Huckenbeck tillbaka till laget. När lagen möttes tidigare under säsongen vann Rospiggarna med 48-42 vilket ger de ett övertag på 6p i kampen om bonuspoängen.

 

Rospiggarnas laguppställning:

1) Szymon Wozniak

2) Adrian Miedzinski

3) Kim Nilsson (K)

4) Victor Palovaara

5) Timo Lahti

6) Daniel Henderson

7) Kai Huckenbeck

Lagledare: Peter Jansson

 

Kommentar från Kim:

”- Det kommer bli en tuff match. Dackarna är väldigt pressade till att vinna och har fått in Filip Hjelmland vilket gör att de får ett jämnt lag från ett till sju. Deras mål är att vara med i toppen och precis som för oss har det spökat lite och de har fallit på målsnöret med marginalerna på fel sida. Samtidigt vet vi om att vi har ett bra lag. Vi får tillbaka Kai i laget som är en stark reserv så förhoppningsvis kan vi få ett litet övertag på reserven. Vi ser fram emot kvällens match. Det är alltid roligt att komma till Målilla och det brukar vara en väldigt bra racingbana. Jag brukar trivas bra på den banan och det känns som att jag har börjat fått till det mer och mer efter SM-finalen och även fått ut i det poäng. Jag kommer åka dit och försöka ta så mycket poäng som möjligt.”

0
Feed

Lämna en kommentar