Ikväll väntar en ny hemmamatch med Rospiggarna!

Efter en tuff bortapremiär när Kims Rospiggarna mötte Lejonen förra veckan vänder de nu hem till Hallstavik igen för säsongens andra hemmamatch. För motståndet står fjolårets semifinalist Dackarna!

 

Efter att ha förlorat förra veckans premiärmatch hemma mot Indianerna är det förmodligen ett revanschlystet Dackarna som beger sig till Roslagen för kvällens match. Motståndarlaget ställer bland annat upp med VM-förarna Daniel Bewley & Maciej Janowski, Lettlands bästa förare Andzejs Lebedevs samt rutinerade danska föraren Rasmus Jensen.

 

Dackarna:

1) Daniel Bewley

2) Adrian Gala

3) Rasmus Jensen (K)

4) Andzejs Lebedevs

5) Maciej Janowski

6) Filip Hjelmland

7) Ludvig Lindgren

Lagledarna: Mikael Teurnberg & Rikard Kling

 

Rospiggarna har inlett säsongen med en vinst samt en förlust. Efter en tuff match i Gislaved förra veckan är de troligtvis rejält revanschlystna när Hallstavikslaget nu vänder hem igen. Tillbaka i hemmalaget är tyska stjärnföraren Kai Huckenbeck samt Grzegorz Zengota och Dimitri Bergé som båda två tog sig vidare till årets EM-serie från söndagens SEC-Challenge. Kim kommer köra som nummer sju.

 

Rospiggarna:

1) Kai Huckenbeck

2) Victor Palovaara

3) Timo Lahti

4) Grzegorz Zengota

5) Antonio Lindbäck

6) Dimitri Bergé

7) Kim Nilsson (K)

Lagledarna: Peter Jansson, Emil Lindqvist & Piotr Zyto

 

Matchkommentar:

”- Det kommer bli tufft, vi mötte inget dåligt lag sist men Dackarna är starka och har flera förare som hittar runt bra på vår hemmabana. Samtidigt gjorde vi en bra hemmamatch senast och har givetvis det med oss i ryggen. Förra veckan blev tuff när alla inte kunde vara med på bortamatchen i Gislaved sen hade jag fortfarande problem med cyklarna. Däremot kändes det bra igen under lördagens GP. Jag var med riktigt bra i starterna även om jag inte vann någon start men jag var med jämsides i svängarna och då kan man göra mycket mer än om man ligger bakom. Det blir tufft när det inte stämmer och strular med materialen. Det blir svårt att fokusera på det man ska och då kommer inte den gnistan man vill känna heller. I lördags kände jag den igen och ser fram emot kvällens match. Det gäller det att vi återigen kan köra bra tillsammans och fungerar bra ihop både i depån och ute på banan. Vi har ett bra och komplett lag så sätter vi det kan vi slå vilket lag som helst!”

0
Feed

Lämna en kommentar