Ikväll väntar kvartsfinal för Kims Rospiggarna!

Grundserien är nu avslutad och det har blivit dags för slutspelet av BAUHAUS-ligan 2022. Närmast står kvartsfinalerna där Kims Rospiggarna kommer ställas mot Västervik. Rospiggarna kommer inleda kvartsfinalerna med att köra hemma ikväll medan returmötet körs i Västervik nästa tisdag, 6 september.

 

Rospiggarna slutade på en femteplats i tabellen med fem vinster samt nio förluster. Hemmalaget kommer till största delen köra vidare med samma lag som besegrade Lejonen förra veckan med förändringen att Tomasz Gapinski är tillbaka i laget och bildar reservparet ihop med Daniel Henderson. De kommer även köra riders replacement för Andzejs Lebedevs med anledning av den brinnande färjan på Östersjön. Hans mekaniker med buss skulle ha åkt den men den blev inställd och dessvärre fanns det inga andra alternativ för att hinna till matchen ikväll. Kim kommer köra på position nummer fyra.

 

Rospiggarnas laguppställning:

1) Szymon Wozniak

2) Andzejs Lebedevs (R/R)

3) Victor Palovaara

4) Kim Nilsson (K)

5) Timo Lahti

6) Daniel Henderson

7) Tomasz Gapinski

Lagledare: Peter Jansson & Emil Lindqvist

 

Västervik slutade på en tredjeplats i årets tabell efter att ha vunnit tio matcher, ett oavgjort resultat samt tre förluster. Till kvällens match är GP-föraren Pawel Przedpelski samt 2018:års juniorvärldsmästare Bartosz Smektala tillbaka i bortalaget. I Västerviks lag får vi även se förare som svenska GP-föraren Fredrik Lindgren, danska framtidslöftet Mads Hansen samt 2020:års juniorvärldsmästare Jaimon Lidsey.

 

Västerviks laguppställning:

1) Bartosz Smektala

2) Jaimon Lidsey

3) Fredrik Lindgren (K)

4) Mads Hansen

5) Pawel Przedpelski

6) Anton Karlsson

7) Peter Ljung

Lagledare: Morgan Andersson & Christian Carlsson

 

Matchkommentar från Kim:

”- Nu känns det verkligen som att det är på riktigt och speciellt idag då vi kan skapa oss bra förutsättningar. Vi vet om att det är tufft i Västervik så vi måste försöka få med oss ett övertag dit. Det gäller att alla får det att stämma ikväll. Västervik har ett bra lag och jag tror att det har det starkaste laget på pappret som de kan mönstra i Hallstavik. De brukar hitta runt bra på vår hemmabana så det gäller att vi är med från början och ser till att de inte hittar rätt.”

0
Feed

Lämna en kommentar