Kim körde hem SM-bronset!

Igår avgjordes årets individuella SM-final på Sviestad motorstadion inför 2 380 åskådare. Med tretton inkörda poäng (1,3,3,3,3) vann Kim grundomgången och kvalificerade sig därmed direkt till final. I finalheatet slutade han på en tredjeplats och kunde återvända hem från Linköping med ett SM-brons i bagaget. Svensk mästare 2022 blev Oliver Berntzon medan Jacob Thorssell tog hand om silvret.

Kommentar från Kim:

”- Känslan är ändå bra. Jag tog medalj och det är alltid skönt att nå pallplats sen var målet givetvis att vinna. Samtidigt är det en SM-final så det är tufft och det är på sista minuten som allting avgörs. Jag gjorde en bra grundomgång och det är något jag tar med mig. I finalheatet var det små marginaler som avgjorde och jag kände att jag inte hade samma fart i cykeln som jag hade tidigare vilket gjorde att jag fick köra lite mer defensivt istället för att köra lite mer avslappnat och känna att det funkar. Cykeln fungerade till 90% och det är det lilla som avgör. Även om det känns surt kan jag inte vara besviken på mig själv då jag känner att jag gjorde mitt bästa.”