Kim poängbäst när Rospiggarna gav allt men föll knappt i tighta hemmamatchen!

Att tisdagens match skulle bli jämn visade sig redan i början då de sex första heaten slutade 3-3 innan Rospiggarnas Szymon Wozniak och Kim Nilsson körde in en 5-1:a under heat 7. Indianerna svarade med en 4-2:a i heat 8 men efter två lika resultat, 3-3, i heat 9 & 10 körde Rospiggarna in två stycken 4-2:or under heat 11 & 12. Indianerna avslutade matchen med att köra in två stycken 5-1:or signerad Chris Holder och Max Fricke i heat 13 respektive Niels-Kristian Iversen och Max Fricke i heat 14 samt en 4-2:a under heat 15 vilket gav slutresultatet 43-47 och seger för Indianerna. Kim blev poängbäst med 13p+1 för sitt Rospiggarna.

 

Kommentar från Kim:

”- Det känns givetvis surt. Det kändes som vi hade ett litet grepp om matchen samtidigt som vi fick kämpa hela tiden och vi märkte att Indianerna hittade någonting mot slutet som vi kanske inte riktigt gjorde och fick till det under de tre sista heaten vilket fällde avgörandet. Vi gör ändå en bra match, vi mötte ett bra lag och vi har två förare borta som har kört mycket vilket blir tufft men jag tycker att vi gör det bra ändå men det är synd att det väger över åt fel håll i slutändan. För egen del gjorde jag min bästa hemmamatch för i år i elitserien. Det kändes väldigt skönt att ta så mycket poäng och det kändes som att jag var med hela tiden och hade farten i både mig och i cykeln idag så jag är nöjd över min insats. ”

 

Kim blev även framröstad till ”Matchens Rospigg” av Rospiggsfansen.

”- Efter förra hemmamatchen när ingenting stämde och jag inte alls kom in i det känns det otroligt skönt att jag kunde vända på det och att bli matchens förare är en otrolig lättnad. Det har varit mycket slit och mycket tankar under den senaste tiden så det är väldigt skönt att få ett kvitto på att man kan köra speedway i form av både poängen samt utmärkelsen.”

 

Rospiggsförarnas poäng:

1) Szymon Wozniak: 7p+1 (2,3,1*,1,0)

2) Andzejs Lebedevs: R/R

3) Victor Palovaara: 6p+2 (3,1*,1*,0,1,0)

4) Adrian Miedzinski: 7p (0,2,2,3)

5) Timo Lahti: 10p+1 (1*,3,3,1,0,2)

6) Daniel Henderson: 0p (0,0,0)

7) Kim Nilsson: 13p+1 (3,2,2*,2,3,1)

0
Feed

Lämna en kommentar