Lag EM-final väntar!

Imorgon söndag 15 maj avgörs finalen av lag-EM där Kim kommer vara en del av team Sverige tillsammans med Jacob Thorssell, Fredrik Lindgren, Pontus Aspgren & Oliver Berntzon. För motståndet står Danmark med förare som Leon Madsen & Mikkel Michelsen, Polen som bland annat har med sig Maciej Janowski & Bartosz Zmarzlik samt Storbritannien som ställer upp med förare som Robert Lambert & Daniel Bewley. Finalen kommer köras i den polska staden Poznan.

 

Kommentar från Kim:

”- Det känns roligt att vara med. Upplägget liknar det man hade tidigare i lag-VM som var väldigt uppskattat och då det är många som saknar det känns det roligt att man försöker återgå till det schemat. Jag tycker det blir mer som en landsrepresentation. Det hör inte till vanligheterna att man samlas hela landslaget och kör en tävling så det känns spännande. Jag ser fram emot att ta på mig Sverigeoverallen och det känns hedrande att få representera sitt hemland igen. Det känns även roligt att det är de bästa förarna från varje nation som är med. Det känns som man har fått upp statusen på den här tävlingen vilket gör mig lite extra taggad på att vara med och köra och det känns lite som en värdemätare.”

 

Kim tror att det kan räcka långt för det svenska landslaget samtidigt som hemmanationen får bära på favoritskapet.

 

”- Vårt lag ser jämnt och bra ut. Det är kanske Fredrik Lindgren som sticker ut lite och ska vara den som kör bäst men jag tycker vi har ett lag där vi kan jobba tillsammans och pusha varandra. Jag hoppas jag har en bra dag och det är det jag siktar in mig på. Det landslaget som man måste se som favoriter är Polen. De kommer bli svåra att slå, speciellt i sitt hemland, men vi kommer åka dit för att slåss om segern.”

0
Feed

Lämna en kommentar