Lyckad tävlingshelg i Tyskland!

Ytterligare en tävlingshelg är i mål, en helg som skulle visa sig bli väldigt lyckad då jag i lördags slutade på en fjärdeplats i Teterows GP-tävling och igår blev poängbäst när vi i Landshut Devils besegrade Wybrzeze Gdansk hemma med 51-39.

 

I lördags avgjordes den fjärde omgången av VM-serien i Teterow. Deltävlingen vanns av Bartosz Zmarzlik före Jason Doyle följt av Jack Holder. För min del blev det en fjärdeplats och både karriärens första heatseger samt finalplats i GP-sammanhang vilket gav fjorton GP-poäng till totalen.

 

”- Givetvis kändes det lite bittert när det var så nära pallen men jag är ändå grymt nöjd över att ha tagit mig till final. Jag gjorde många bra beslut under kvällen och det var skönt att känna att jag är tillbaka efter tuffa tävlingen i Prag. Nu ska jag smälta det här lite och faktiskt vara nöjd över en fjärdeplats!”

 

Resultaten från mina heat:

1: Heat 3:

3p: Jason Doyle, 2p: Bartosz Zmarzlik, 1p: Fredrik Lindgren, 0p: Kim Nilsson

 

2: Heat 7:

3p: Anders Thomsen, 2p: Kim Nilsson, 1p: Maciej Janowski, 0p: Tai Woffinden

 

3: Heat 9:

3p: Robert Lambert, 2p: Kim Nilsson, 1p: Patryk Dudek, 0p: Leon Madsen

 

4: Heat 14:

3p: Kim Nilsson, 2p: Jack Holder, 1p: Kai Huckenbeck, 0p: Mikkel Michelsen

 

5: Heat 20:

3p: Daniel Bewley, 2p: Martin Vaculik, 1p: Max Fricke, 0p: Kim Nilsson

 

Under gårdagen väntade returmötet mot Wybrzeze Gdansk för mitt Landshut Devils. Inför matchen hade vi ett övertag med två poäng i kampen om bonuspoängen efter vinsten på bortaplan. Vi lyckades även vinna gårdagens returmöte, nu med 51-39, vilket innebar att vi tog hem samtliga tre poäng. För min del resulterade matchen i elva inkörda samt en bonus (2,2,2*,2,3) vilket också gjorde att jag blev bästa poängplockare.

 

”- En bra match för min del där jag hela tiden kände att jag hade bra fart. Under de inledande heaten kom jag inte riktigt om fast jag var snabbare och fick nöja mig med tvåpoängare. Jag gjorde ändringar på cykeln tävlingen igenom och fick i heat 15 köra hem en heatseger som pricken över i:t i denna vinstmatch!”

0
Feed

Lämna en kommentar