Ny hemmamatch väntar ikväll för Kims Rospiggarna!

Lite mer än två veckor har gått sedan Rospiggarnas hemmapremiär mot Smederna. Ikväll har det blivit dags för deras andra hemmamatch för säsongen när Indianerna gästar Credentia Arena.

 

Efter en tuff inledning på säsongen ligger Rospiggarna just nu på en sistaplats i tabellen. Till kvällens match är Adrian Miedzinski tillbaka i laget igen och bildar par med Andzejs Lebedevs samtidigt som nyförvärvet tillika den rutinerade polacken Tomasz Gapinski gör sin sverigedebut för säsongen när han bildar par med Timo Lahti. Kim, som kommer från en bra match igår då han körde in fullt under premiären av allsvenskan, kommer ikväll köra på position nummer fem.

 

Rospiggarnas laguppställning:

1) Timo Lahti

2) Tomasz Gapinski

3) Andzejs Lebedevs

4) Adrian Miedzinski

5) Kim Nilsson (K)

6) Daniel Henderson

7) Kai Huckenbeck

Lagledare: Peter Jansson

 

Indianerna parkerar just nu på en femteplats i tabellen med en vinst, en oavgjord match, samt en förlust inskrivet på kontot. Till kvällens match är Christoffer Selvin tillbaka i laget och bildar deras reservpar tillsammans med Jonatan Grahn. I samband med dagens match gör Norbert Kosciuch comeback i svenska högstaligan för första gången på tre år. Indianerna kommer ikväll köra riders replacement för David Bellego som skadade sig under lördagens SEC-kval.

 

Indianernas laguppställning:

1) Niels-Kristian Iversen (K)

2) David Bellego (R/R)

3) Norbert Kosciuch

4) Norbert Krakowiak

5) Chris Holder

6) Jonatan Grahn

7) Christoffer Selvin

Lagledare: Peter Johansson & Kai Salonen

 

Lagkapten Kim Nilsson:

“- Det känns som att vi är på gång. Jag tycker vi är på uppåtgående trend och vi gjorde ändå en hyfsad match i Motala då vi bara var fem förare vilket blev lite för tufft men vi var med och krigade på bra och det är ändå en match som vi kan ta med oss in i kväll. Kvällens match måste vi vinna men det kommer bli tufft. Indianerna har ett jämnt och bra lag. Kosciuch som gör säsongsdebut för dem är väldigt rutinerad och kan hitta runt bra på mindre banor. Iversen och Holder är två bra förare som alltid levererar så det gäller att vi är på tårna redan från heat 1. Vi får in Gapinski i vårt lag vilket kommer bli en förstärkning till den ordinarie femman. Det är en stabil förare som passar bra in i vårt jämna lag. Efter kvällens femtonde heat kommer vi fira säsongens första seger!”

0
Feed

Lämna en kommentar