Poängbäst när Rospiggarna säkrade semifinalplatsen!

Igår avgjordes den andra kvartsfinalen mellan Kims Rospiggarna och Piraterna på Autoexperten Arena i Motala. Efter att Hallstavikslaget hade vunnit på deras hemmabana veckan innan begav de sig till Östergötland med ett övertag på tio poäng och i behov av att köra in 41p för att ta sig vidare till semifinal. Hemmalaget Piraterna inledde matchen med en fyrtvåa men efter att Rospiggarna svarat med samma valör i det andra samt tredje heatet tog de kommandot i matchen. Under det fjärde heatet körde Kim tillsammans med Luke Becker in matchens första femetta. Rospiggarna vann också det femte samt sjätte heatet med fyratvå innan Piraterna svarade med det samma i det sjunde. Med en ny fyrtvåa till bortalaget i det tionde heatet var ställningen 25-35 och gänget från Roslagen behövde därmed endast köra in sex poäng under de avslutade fem heaten för att säkra semifinalplatsen.

 

Efter den längre sladdpausen var Piraterna tillbaka starkare men tack vare en andraplats av Wiktor Przyjemski i det elfte heatet kunde Rospiggarna redan då säkra vidareavancemang. Hemmalaget avslutade sedan matchen med en femetta i heat tolv och fjorton samt en fyrtvåa i heat femton. Slutresultatet skrevs till 46-44 men trots att Piraterna vann matchen vann Rospiggarna det totala med 94-86 och tog sig därmed vidare till semifinal. Kim blev bästa poängplockare för sitt Rospiggarna med 10p+1 (2*,3,1,2,2). I kommande semifinaler kommer de ställas mot seriesegrande Västervik.

 

Matchkommentar:
”- Det är väldigt skönt och kändes riktigt bra att vi gjorde en bra start av tävlingen vilket gjorde att vi kunde köra lite lugnare och fokusera på att få med oss lagkompisarna vilket jag tycker vi lyckades bra med i flera heat. Vi gör en bra tävling även om vi tappar lite mot slutet när Piraterna toppar sig i kapp. De har inget dåligt lag utan vi möter ett väldigt bra hemmalag och att endast förlora borta med två poäng tycker jag är ett bra kvitto på att vi är formstarka just nu. Till semifinalerna blir det viktigt att vi både kan tagga till men också åka avslappnat. Vi möter en av ligans två giganter så pressen ligger inte på oss utan vi har allt att vinna. Går vi vidare till final har vi nästan gjort en bragd men samtidigt är det vårt mål."

0
Feed

Lämna en kommentar