Revanschsugen Kim gör idag säsongens första bortamatch med Rospiggarna!

Under söndagen mötte Kims Landshut Devils serieledande Zielona Góra på hemmaplan. Matchen slutade med knapp förlust, 44-46, och Kim körde in fem poäng. När det idag har blivit dags att köra säsongens första bortamatch med Rospiggarna gör han det med en rejäl revanschlust i hopp om köra hem en ny seger i BAUHAUS-ligan.

 

Efter att ha förlorat premiärmatchen borta mot Västervik är det förmodligen ett revanschlystet Lejonen som Rospiggarna möter ikväll. Motståndarlaget ställer bland annat upp med trefaldige världsmästaren Bartosz Zmarzlik, framtidslöftena Dominik Kubera, Francis Gusts och Casper Henriksson samt svenska toppföraren Oliver Berntzon.

 

Lejonen: 1) Dominik Kubera, 2) Matias Nielsen, 3) Oliver Berntzon (K), 4) Bartosz Zmarzlik, 5) Francis Gusts, 6) Peter Ljung, 7) Casper Henriksson

 

Med en seger från förra veckans säsongspremiär hemma mot Smederna åker Kims Rospiggarna till Gislaved med ett stärkt självförtroende. Bortalaget har tvingats göra en sen förändring då Johannes Stark ligger sjuk i influensa. In på hans plats har de lånat in Emil Millberg från Smederna. Noterbart är också att hela sex förare i Hallstavikslaget kör på svensk licens.

 

Rospiggarna: 1) Timo Lahti, 2) Wiktor Przjyemski, 3) Kim Nilsson (K), 4) Victor Palovaara, 5) Antonio Lindbäck, 6) Emil Millberg, 7) Eddie Bock

 

Matchkommentar:

”- Det kändes otroligt tungt att förlora i söndags särskilt när det blev så tight. Jag hade fortsatt problem med cyklarna då kopplingen brinner upp. Jag vet inte vad som är problemet, jag har inte bytt någonting utan kör med samma saker som jag har gjort länge vilket gör det extra konstigt. Det blev så markant när jag såg en film från starten där man ser att jag släpper kopplingen samtidigt som de andra men ligger ändå en tiondel efter alla andra. Sen är det inte säkert att det är just kopplingen som det beror på men någonting är det som gör att det inte fungerar som det ska. I fredags fungerade det hyfsat men efter matchen kollade jag på kopplingsbeläggningen och såg att den inte såg ut som den skulle. Förhoppningsvis hittar vi felet till kvällens match. Det kändes otroligt skönt att vi vann första matchen och det kändes kul att komma igång med körandet i Sverige igen. Förra veckans vinst ger oss en bra känsla i gruppen även om det blir några nya killar ikväll. Det är roligt med många svenska förare. Jag tror vi kommer fungera bra ihop som grupp och att just samarbetet kan bli vår styrka, det är jätteviktigt att få till i ett lag. Jag brukar trivas hyfsat bra i Gislaved. Det brukar vara en rolig racingbana där det går att åka tight mot varandra. Jag hoppas jag har en bra match och att banan bjuder upp till bra speedway.”

0
Feed

Lämna en kommentar