Rospiggarna föll borta mot ett starkare Lejonen!

Kvällens match för Kims Rospiggarna inleddes med ett 3-3:resultat i heat 1 innan Victor Palovaara och Daniel Henderson körde in lagets första 5-1:a för kvällen i heat 2. Lejonen var snabba med att svara i form av en 5-1:a i heat 3 men Rospiggarnas Victor Palovaara och Kevin Wölbert kontrade med en 4-2:a under heat 5. Heat 6 till och med heat 8 slutade i idel 5-1:or till Lejonen och efter 3-3:resultat under heat 9, 10 & 11 körde Lejonen in en 4-2:a i heat 12 följt av en 5-1:a i heat 13. Kvällens första nomineringsheat, heat 14, slutade med en 4-2:a till Lejonen men Kim såg tillsammans med Andzejs Lebedevs till att avsluta kvällens match på bästa möjliga sätt i form av en 5-1:a under heat 15. Slutresultat skrev till 52-38 och seger till Lejonen.

 

Rospiggsförarnas poäng:

1) Timo Lahti: 4p (2,0,0,2)   

2) Andzejs Lebedevs: 9p+2 (1*,1,3,1*,3)

3) Kai Huckenbeck: 4p (1,0,2,1,0)

4) Kevin Wölbert: 1p (0,1,N,0)

5) Kim Nilsson: 6p+2 (2,1,1*,0,2*)

6) Victor Palovaara: 11p (3,3,1,2,2)

7) Daniel Henderson: 3p+2 (2*,1*,0)

 

Kommentar från Kim:

”- Resultatet känns såklart tråkigt. Vi visste om att det skulle bli en tuff match men jag tycker ändå att vi öppnade bra och var med och överraskade lite. Zmarzlik nollade till exempel i sitt första heat och bara det hör inte till vanligheterna. Sen utvecklades banan och där hängde vi inte med riktigt. För egen del kände jag att motorn inte fungerade på den banan vilket jag kände direkt efter första heatet så jag blev tvungen att byta cykel. Då är man tillbaka lite på ruta ett igen och det kändes som jag låg efter i inställningarna hela tiden men jag fick ändå till det i sista heatet och det är alltid skönt att avsluta med en betald heatseger i form av en 5-1:a. Även om det kanske inte hjälpte i matchen så är alla poäng lika viktiga i kampen om bonuspoängen och det är också ett skönt kvitto på att man hittade rätt till slut och ger en skön känsla innan man åker hem från tävlingen. När det är tufft får man även ett test på lagmoralen och jag tycker att känslan i depån var bra och att vi ändå fungerade ihop som lag idag. Det var givetvis tungt men det var ingen som grävde huvudet i sanden utan alla ville tillföra någonting. Alla kände sig trygga med varandra som lag och det är inte alltid det gör det redan vid första matchen vilket kändes positivt.”

 

Övriga matcher:

Indianerna VS Masarna: 47 - 43

Piraterna VS Dackarna: 46 – 44

 

Redan nu på torsdag 5 maj tar Kim och Rospiggarna nya tag ner de beger sig till Eskilstuna Motorstadion för att ta sig an Smederna!

0
Feed

Lämna en kommentar