Rospiggarna vann hemma i Hallstavik efter en makalös vändning mot Dackarna!

Bortalaget från Målilla var starkast i början av matchen och inledde kvällen med att köra in en 5-1:a signerad Brady Kurtz och Adam Ellis i heat 1 följt av två stycken 4-2:or under heat 2 & heat 3. En ny 5-1:a för Dackarna inkörd av Maciej Janowski och Viktor Trofimov gav en ställning i matchen på 6-18 och ett övertag på tolv poäng för Dackarna.

 

Därefter såg Rospiggarna till att vända matchen när Daniel Henderson och Victor Palovaara körde in en 4-2:a i heat 5 som följdes upp av ytterligare en 4-2:a under heat 6 signerad firma Lebedevs/Miedzinski. Under heat 7 körde Kim tillsammans med Victor Palovaara in Rospiggarnas första 5-1:a för kvällen. Efter tre lika resultat, 3-3, under heat 8, 9 & 10 körde Adrian Miedzinski & Timo Lahti in hemmalagets andra 5-1:a i heat 11 vilket gav ett lika resultat, 33-33, efter elva körda heat.

 

Rospiggarna såg även till att avsluta kvällen på bästa sätt då Andzejs Lebedevs och Victor Palovaara körde in en 5-1:a under heat 14 följt av en 4-2:a inkörd av Timo Lahti och Kim Nilsson i matchens sista heat vilket gav ett slutresultat på 48-42 och rospiggsseger. För Kims del resulterade kvällen i 10p (1,3,3,2,1) och han blev även framröstad till ”Matchens Rospigg” av rospiggsfansen.

 

Kommentar från Kim:

”- Det var en väldigt skön seger. Vi stod och funderade lite på hur vi skulle lägga upp valet av startbanorna inför nomineringsheaten men det väl egentligen min idé att göra som vi gjorde. Startbana två och fyra var bäst och då valde vi att sätta Lebedevs och Palovaara där i heat 14 så fick jag och Lahti ta ettan och trean i sista heatet. Tanken var att de förhoppningsvis skulle kunna få ett övertag i heat 14 så vi hade något att jobba med för hade det gått åt det andra hållet hade det varit otroligt tungt i heat 15. Nu hade vi något att gå på då Lebedevs och Palovaara fick till en 5-1:a i heat 14 men jag och Timo kunde även utöka det. Vändningen vi gjorde var ett otroligt styrkebesked från hela laget. Sånt gör man inte ofta och speciellt inte när en reserv blir skadad och vi får köra en man kort. Det kändes som vi kom på hur vi skulle göra från starttejpen sen tyckte jag personligen att jag hittade rätt med cykeln och kunde lita på att den fungerade bra både på banan och från start. Jag gör överlag en jättebra match även om jag är lite missnöjd över första heatet men annars tycker jag att jag gjorde det bra rakt igenom.”

 

Rospiggsförarnas poäng:

1) Kim Nilsson: 10p (1,3,3,2,1)

2) Victor Palovaara: 8p+2 (F,1,2*,3,2*)

3) Andzejs Lebedevs: 9p+1 (2,3,1*,F,3)

4) Adrian Miedzinski: 6p (FX,1,2,3)

5) Timo Lahti: 9p+2 (1,2,2*,1*,3)

6) Daniel Henderson: 4p+1 (0,0,3,1*,0)

7) Kai Huckenbeck: 2p (2)

0
Feed

Lämna en kommentar