Säsongspremiär i Allsvenskan!

Förra torsdagen kördes årets första omgång av svenska andraligan Allsvenskan. När den andra omgången avgörs idag blir det även Kims första match för i år med Griparna. För motståndet står Gislaved Speedway på deras hemmabana.

 

Hemmalaget Gislaved Speedway gör idag sin första match för säsongen. De ställer bland annat upp med svenska toppföraren Oliver Berntzon, svenska framtidslöftet Theo Bergkvist samt polska junioren Damian Ratajczak.

 

Gislaved Speedway:

1) Robert Chmiel

2) Damian Ratajczak

3) Jannik Sörensen

4) Emil Pörtner

5) Oliver Berntzon (K)

6) Theo Bergkvist

7) Alfons Wiltander

Lagledare: Alexander Edberg & Anders Fröjd

 

Efter att ha förlorat hemmapremiären mot Valsarna är det ett revanschlystet Griparna som beger sig till OnePartnerGroup Arena. I bortalaget får vi se förare som svenska juniorförarna Ludvig Selvin och Liam Olsson Andersson samt danska framtidslöftet Villads Nagel. Kim kommer köra som nummer fem.

 

Griparna:

1) Johannes Stark

2) Alexander Liljekvist

3) Ludvig Selvin

4) Villads Nagel

5) Kim Nilsson

6) Liam Olsson Andersson

Lagledare: Mats Boström

 

Matchkommentar från Kim:

”- Det ska bli roligt att köra med Griparna igen. Det är lite nya yngre förare som har anslutit sen förra året och det är något jag tycker är roligt med allsvenskan just den mixen mellan förare. Det känns som jag kan tillföra mycket och lära ut mycket till de yngre förmågorna som befinner sig i början av karriären. Jag ser dagens match som ett bra tillfälle att kunna testa olika grejer på sen är tävling alltid tävling och det är egentligen då man verkligen får ut kvitto på vad som fungerar och inte fungerar. Just banan i Gislaved är också en bra bana att testa lite olika saker på. Det är en bana jag tycker att jag lär mig mycket på varje gång. För oss blir det viktigt att vi hittar rätt från början och att vi kommer iväg från start. Gislaved har ett bra lag med många förare som hittar runt bra på deras hemmabana så det kommer bli tufft men vi ska åka dit och fightas samt bjuda upp till match!”

0
Feed

Lämna en kommentar