Säsongspremiär med Rospiggarna!

Lite mer än sju månader har gått sedan Kims Rospiggarna senast kämpade ute på banan. Ikväll är det dags igen när Rospiggarna välkomnar Smederna till Credentia Arena för säsongspremiären av BAUHAUS-ligan 2023!

 

Om bara några timmar går starttejpen upp i Sverige och det är dags för de första matcherna i BAUHAUS-ligan 2023. Även i år kommer Kim köra för Hallstaviklaget Rospiggarna som idag har hemmamatch. För motståndet står regerande mästarna Smederna som bland annat ställer upp med lördagens VM-tvåa Robert Lambert, rutinerade danska föraren Michael Jepsen Jensen samt polska unga förarna Mateusz Swidnicki och Patryk Wojdylo.

 

Smedernas laguppställning:

1) Michael Jepsen Jensen (K)

2) Mateusz Swidnicki

3) Robert Lambert

4) Patryk Wojdylo

5) Jaimon Lidsey

6) Philip Hellström Bängs

7) Joel Andersson

Lagledare: Jerker Eriksson, Stefan Jarl & Felix Andersson

 

Rospiggarna gör i år sin tionde raka elitseriesäsong efter att de tog steget upp till högstaligan igen efter att ha besegrat Örnarna i finalen av allsvenskan 2013. Utöver Kim, som kommer köra som nummer sju, ställer hemmalaget upp med polska föraren Grzegorz Zengota som gör comeback i Hallstaviksklubben medan en av Frankrikes bästa föraren Dimitri Bergé gör debut i rospiggsoverallen liksom den rutinerade svenska föraren Antonio Lindbäck. Kvar från Rospiggarnas trupp från fjolårets säsong är Kai Huckenbeck, Victor Palovaara samt Timo Lahti.

 

Rospiggarnas laguppställning:

1) Kai Huckenbeck

2) Victor Palovaara

3) Timo Lahti

4) Grzegorz Zengota

5) Antonio Lindbäck

6) Dimitri Bergé

7) Kim Nilsson (K)

Lagledare: Peter Jansson, Emil Lindqvist & Piotr Zyto

 

Senaste matchen Kim körde var i söndags för sitt Landshut Devils där det blev förlust borta mot Orzel Lódz med 40-50. För hans del resulterade matchen i fyra inköra poäng (0,1,2,0,1) så det är minst sagt en revanschlysten VM-förare som tar på sig lagkaptensbindeln i hopp om att leda sitt Rospiggarna till seger i premiärmatchen.

 

”- Det kändes såklart inte helt hundra att köra i söndags efter att ha åkt med bussen genom fyra länder under natten för att komma fram till tävlingen. Väl där var det bara att ta tag i alla grejer från dagen innan som ungefär såg ut som att man hade kört Gotland Grand National. Körningen kändes bra men jag hade stora problem med att komma iväg från start. Det strular fortfarande lite med kopplingarna och ett belägg gick även sönder som gjorde att kopplingen slirade. Det känns som jag kämpar och sliter utan att få utdelning på banan. Till kvällens match är jag hoppfull över att det ska klicka för mig med allting. Det ska bli roligt att köra på hemmaplan igen och även köra tillsammans med de andra förarna i Rospiggarna. De har gjort allt man kan för att få banan så bra som möjligt med intensivt jobb och presenningar som ska skydda för nederbörden som har kommit. Jag hoppas alla Rospiggsfans tar sig till arenan för att heja fram oss till seger i årets första match!”

0
Feed

Lämna en kommentar