Seger med Rospiggarna i första kvartsfinalen

Igår drog slutspelet av BAUHAUS-ligan igång och för Kims elitserielag Rospiggarna stod hemmamatch mot Piraterna i den första kvartsfinalen på körschemat. Piraterna inledde matchen på bästa sätt då Vaclav Milik och Przemyslaw Pawlicki körde in en femetta men hemmalagets Luke Becker och Antonio Lindbäck såg till att kontra med samma valör i heat två. Med en fyrtvåa från Rospiggarnas reservpar under heat fem tog Hallstaviklaget ledningen i matchen.

 

Ledningen skulle senare öka då hemmalaget körde in två stycken femettor i heat sju samt heat åtta där Kim var inblandad i den andra. Efter en fyrtvåa till Rospiggarna i heat tio var ställning 36-24 efter tio körda heat vilket gav de en ledning på tolv poäng inför den längre sladdpausen. I heat tolv såg Piraterna visserligen till att krympa ledningen med en femetta men i det första nomineringsheatet såg Kim tillsammans med lagkompisen Luke Becker till att svara med samma valör. Motståndarna stängde sedan matchen med en fyrtvåa men Rospiggarna vann matchen med 50-40 vilket ger de ett övertag på tio poäng inför returmötet i Motala nästa tisdag. Kim avslutade tävlingen med nio inkörda poäng (0,3,3,0,3).

 

Matchkommentar:

”- Det känns otroligt skönt med en seger men för egen del kändes det sådär. Jag tycker inte banan var som den brukar och fick klia mig ordentligt i huvudet efter första heatet där jag var mest irriterad. I mitt andra heatet åkte jag ut och fokuserade på rätt saker och försökte ta ut aggressionen på banan. Vid första kurvan kunde jag även öppna upp lite för Antonio vilket gjorde att vi kunde säkra en femetta. Efter ytterligare en heatseger i mitt tredje heat var jag med bra i starten under mitt fjärde men tog ett felbeslut i första sväng och kom inte loss. Sen var det skönt att avsluta med en heatseger. Vi har nu tio poäng att gå på nästa vecka och jag tror det kommer räcka. Vi brukar åka bra i Motala men det gäller att vi åker dit med målsättningen att vinna matchen. Piraterna är väldigt starka hemma men jag ser fram emot att köra där då jag missade grundseriematchen på grund av skada så det ska bli roligt att få komma dit och köra speedway.”

 

Nästa match för Kim är redan imorgon då den sista omgången av grundserien i allsvenskan ska avgöras. Dessvärre har hans lag Griparna inte någon chans att ta sig vidare till slutspelet så morgondagens hemmamatch mot Gislaved Speedway blir den sista för i år i den svenska andraligan.

 

Morgondagens laguppställningar:

Griparna: 1) Anton Karlsson, 2) Johannes Stark, 3) Kenneth Hansen, 4) Tobias V. Thomsen, 5) Kim Nilsson (K), 6) Ludvig Selvin

Gislaved Speedway: 1) Casper Henriksson (K), 2) Damian Ratajczak, 3) Oskar Paluch, 4) Daniel Kaczmarek, 5) Kacper Pludra, 6) Theo Bergqvist, 7) Alfons Wiltander

0
Feed

Lämna en kommentar