Semifinal i Cardiff

I lördags avgjordes den åttonde av totalt tio omgången av årets GP-serie. Den här helgen var det Cardiff som stod för värdskapet. Kim som gjorde sin bästa tidskval hittills då han slutade på en tredjeplats under träningen gick in i huvudtävlingen med en god känsla som visade sig under kvällen. Till slut blev det en sjätteplats med nio inkörda poäng (3,1,1,2,1,1) vilket gav elva GP-poäng till totalen.

 

”- Det var en väl genomförd tävling. GP-tävlingen i Cardiff var en av de som jag har sett mest fram emot så det var härligt att äntligen få uppleva det. Jag höll en jämnhet i poängplockandet och jag tycker att vi förbättrade cykeln hela tävlingen igenom. Tyvärr lyckades jag inte riktigt med det där lilla sista att ta mig till final men överlag var det ändå ett stort steg framåt och det kändes skönt att känna att jag är tillbaka på riktigt efter senaste skadan.”

 

Resultaten från heaten:

1: Heat 2:

3p: Kim Nilsson, 2p: Martin Vaculik, 1p: Maciej Janowski, 0p: Daniel Bewley

2: Heat 5:

3p: Fredrik Lindgren, 2p: Tai Woffinden, 1p: Kim Nilsson, 0p: Leon Madsen

3: Heat 10:

3p: Robert Lambert, 2p: Bartosz Zmarzlik, 1p: Kim Nilsson, 0p: Steve Worrall

4: Heat 15:

3p: Jack Holder, 2p: Kim Nilsson, 1p: Jason Doyle, 0p: Max Fricke

5: Heat 20:

3p: Andzejs Lebedevs, 2p: Mikkel Michelsen, 1p: Kim Nilsson, 0p: Patryk Dudek

6: Semifinal 1:

3p: Fredrik Lindgren, 2p: Jack Holder, 1p: Kim Nilsson, 0p: Max Fricke

 

Imorgon väntar en ny semifinal fast då i lag när Kims elitserielag Rospiggarna ställs mot seriesegrarna Västervik. Första semifinalen avgörs i Västervik medan returmötet körs nästa tisdag i Hallstavik.

 

Laguppställningarna:

Västervik: 1) Bartosz Smektala, 2) Tai Woffinden (R/R), 3) Fredrik Lindgren (K), 4) Gleb Chugunov, 5) Mads Hansen, 6) Anton Karlsson, 7) Jacob Thorssell

 

Rospiggarna: 1) Grzegorz Zengota, 2) Kai Huckenbeck, 3) Antonio Lindbäck, 4) Luke Becker, 5) Kim Nilsson (K), 6) Niels-Kristian Iversen, 7) Dimitri Bergé

 

"- Det kommer bli en tuff match men förhoppningsvis kan vi stå emot bra och komma in i matchen på ett bra sätt. Västervik är ett hemmastarkt lag men vi har också förare som brukar hitta runt bra där. Jag ser fram emot matchen och det är alltid kul att köra speedway i Västervik på en välpreparerad racingbana!"

0
Feed

Lämna en kommentar