Stark comeback i Rospiggarna!

Under gårdagen tog Kims Rospiggarna emot gästande Lejonen för deras sista hemmamatch i grundserien. Att matchen skulle bli jämn visade sig redan från start då det skulle dröja fram till heat sex innan ett lag fick övertag. Med två stycken fyrtvåor under heat sex samt sju tog Lejonen ledningen i matchen med fyra poäng. Efter ytterligare två lika resultat såg Dimitri Bergé och Antonio Lindbäck till att Rospiggarna kunde kvittera till likaläge efter tio körda heat.

 

Idel tretre resultat under heat elva till heat fjorton gjorde att matchens avgörande hängde på sista heatet. Inför en taktklappande hemmapublik var Rospiggarnas Dimitri Bergé återigen inblandad i en femetta nu tillsammans med Kai Huckenbeck och säkrade därmed segern i matchen. Slutresultat skrevs till Rospiggsseger med 47-43. Kim som inte hade kört för Rospiggarna på mer än en månad gjorde en stark comeback då han blev bästa poängplockare med 13p (3,3,3,2,2) samt blev framröstad till ”Matchens Rospigg”.


Rospiggsförarnas poäng:

1) Dimitri Bergé: 7p+3 (1*,0,3,1*,2*)

2) Niels-Kristian Iversen: R/R

3) Kai Huckenbeck: 11p (2,3,F,R,3,3)

4) Luke Becker: 6p+1 (0,1*,2,3,F)

5) Kim Nilsson: 13p (3,3,3,2,2)

6) Victor Palovaara: 0p (0,0,0)

7) Antonio Lindbäck: 10p+2 (3,2,2,2*,0,1*)

 

Matchkommentar:

”- Det kändes roligt att vara tillbaka igen och framför allt skönt att vi kunde vinna matchen. Det stod och vägde hela tiden men utan den här vinsten hade det blivit väldigt tufft i kampen på slutspelet. Som lagkapten blev det också en hel del annat att fokusera på då det var ovisst med banan efter allt regn som hade kommit dagarna innan matchen och det var olika bud hela tiden. Det tog fokuset från andra saker men all eloge till banpersonalen som slet enormt mycket och som lyckades göra att vi kunde fullfölja matchen. Nästa vecka ska grundserien avgöras. Vi får hoppas på att det går lite vår väg men vi måste nog åka till Eskilstuna med målet att vinna matchen!”

0
Feed

Lämna en kommentar