Stark comeback trots förlust för laget!

Efter ett kortare skadeuppehåll var jag äntligen tillbaka på cykeln igen när mitt elitserielag Rospiggarna tog emot serieledande Västervik hemma på Credentia Arena under gårdagen. Att matchen skulle bli jämn visade sig redan från start då gästande Västervik tog kommandot med en fyrtvåa i heat ett men Antonio Lindbäck och Victor Palovaara såg till att vi svarade med en femetta under heat två. Motståndarnas Mads Hansen och Gleb Chugunov kontrade med samma valör i heat tre innan båda lagen tog två fyrtvåor var under de nästkommande fyra heaten.

 

Efter tre lika resultat under heat åtta till och med heat tio var Bartosz Smektala inblandad i två stycken femettor för sitt Västervik, först ihop med Gleb Chugunov i heat elva sedan tillsammans med Mads Hansen i det tolfte heatet. I heat tretton såg jag tillsammans med Dimitri Bergé till att svara med samma valör. Under matchens två nomineringsheat vann båda lagen varsitt heat, först körde Västerviks firma Smektala/Chugunov in en femetta i heat fjorton innan jag och Dimitri avslutade matchen med en fyrtvåa. Resultatet skrevs till 41-49 och seger för motståndarna Västervik.

 

”- Det känns riktigt surt. Jag tycker banan bjöd in till en spännande tävling med mycket omkörningar och tight speedway. Vi hade varit värda en vinst för att bjuda publiken på det där lilla extra för jag hoppas folk tycker det var en riktigt bra speedwaymatch i alla fall. Som förare känner jag att det gick att göra saker på banan och när man kan välja spår samt vågar åka nära varandra blir det mer spännande och tight speedway men sen ska det helst vara hemmalaget som vinner i slutändan. Vi fick inte till starterna lika bra som Västervik gjorde och när vi väl kom iväg tog de en annan väg och gjorde smartare första svängar än oss. Annars tycker jag vi körde bra och var snabba på banan men vinner man inte starterna tappar man 50% av heaten.”

 

Trots att det blev förlust för laget gjorde jag en lyckad match då jag blev poängbäst med tretton inkörda poäng samt blev framröstad till ”matchens rospigg”.

 

”- Jag fick till starterna bra och gjorde en del omkörningar. Jag testade också en annan motor som jag inte har åkt på här innan men som verkade fungera riktigt bra. Jag tappade två poäng i ett heat men då stod jag på fyran och det var nyvattnat vilket gjorde att jag fastnade där ute så det var inte mycket att göra åt det. Det är alltid små marginaler som avgör men för min del finns det inte mycket att klaga på. Jag är nöjd över min insats och extra roligt att bli framröstad till matchens förare. Det blir alltid som ett kvitto på att man har gjort något bra!”

 

Rospiggsförarnas poäng:

1) Dimitri Bergé: 8p+1 (0,3,2,2*,1)

2) Kai Huckenbeck: 7p (2,2,1,1,1)

3) Wiktor Przyjemski: 4p+1 (1,2,1*,0)

4) Luke Becker: 0p (0,0,0)

5) Kim Nilsson: 13p (3,3,1,3,3)

6) Victor Palovaara: 5p+1 (2*,1,2,0)

7) Antonio Lindbäck: 4p+1 (3,0,1*,0)

0
Feed

Lämna en kommentar