Tight hemmamatch mot Gislaved Speedway

Igår avgjordes den sista grundomgången av årets allsvenskan där Kims Griparna mötte Gislaved Speedway hemma i Nyköping. Hemmalaget inledde matchen med en femetta och efter idel heatvinster med fyrtvåor under heat tre till och med heat fem hade de ett övertag på tio poäng. Därefter gjorde Gislaved flera lyckade toppningar och efter tre femettor under heat åtta till och med heat tio samt en fyrtvåa i det elfte heatet hade det vänt matchen och ledde med fyra poäng. Griparna krympte visserligen ledningen med en fyrtvåa i heat tolv men Gislaved svarade med samma valör under heat fjorton. Hemmalaget avslutade matchen med en ny fyrtvåa men det räckte inte för att vända matchen på nytt då Gislaved vann med 46-44. För Kims del blev det 12p (3,3,3,X,3).

 

Matchkommentar:

”- Jag tycker vi stod emot bra. Gislaved har ett bra lag men i början av matchen tar vi vara på vår hemmafördel. Tyvärr får de in några lyckade toppningar som gör att de kan ta ikapp och vända. Det känns såklart snöpligt med förlust då de hade varit kul att avsluta säsongen med en vinst på hemmaplan. För egen del kändes det bra, jag testade lite andra grejer mot vad jag åkt på tidigare som fungerade fint och det var roligt att åka med det på en väldigt fin bana.”

 

Just nu är Kim på väg mot Polen för att imorgon köra den andra kvartsfinalen mot Polonia Bydgoszc med sitt Landshut Devils. I och med att de förlorade hemma förra veckan med 44-45 måste de vinna med minst 46-44 om säsongen inte ska ta slut.

 


Morgondagens laguppställningar:

Polonia Bydgoszc: 1) Kenneth Bjerre, 2) Szymon Szlauderbach, 3) Mateusz Szczepaniak, 4) David Bellego, 5) Andreas Lyager, 6) Wiktor Przyjemski, 7) Olivier Buszkiewicz

 


Landshut Devils: 1) Kai Huckenbeck, 2) Kim Nilsson, 3) Lukas Baumann, 4) Erik Riss, 5) Dimitri Bergé, 6) Norick Blödorn, 7) Erik Bachhuber

0
Feed

Lämna en kommentar