Tuff bortamatch mot Smederna

Det blev en ny tuff bortamatch för Kims Rospiggarna i torsdags när de mötte Smederna. Slutresultatet skrevs till vinst för hemmalaget med 59-31 och Kim var tvungen att utgå från matchen efter en vurpa i sitt tredje heat för kvällen.

 

” Det var rätt mycket fäste i första svängen och jag tyckte jag hade en bra start från bana 4. Jag sneglade lite innan och såg att jag nog skulle kunna komma runt där och satsade på det. Sen vet jag inte riktigt vad som hände. Det bara drog rakt fram och till slut tror jag att jag kom utanför där det var upprivet. Där var det snorhalt så jag sladdade runt och åkte in i staket. På något konstigt sätt lyckades jag vrida till handleden. Jag tror att när cykeln tog i staket höll jag kvar handen runt styret och vred till den. Där och då kändes det konstigt och det blev lite svullet på en gång men kändes inte som att det var någon fara. Banan var lite ryckig och den var ganska svår att bemästra och då behöver man vara helt 100% för att klara av det och jag kände att det inte var läge att riskera något när jag inte kunde hålla i cykeln normalt. Jag var lite svullen igår (fredag) också men idag (lördag) känns det bättre vilket tyder på att det inte är någon större skada.”

 

Fast det var tufft i torsdags finns det även positiva saker som Kim tar med sig från matchen.

 

”- Vi förlorade i princip allting från starttejpen. Där kändes det som att Smederna verkligen hade hittat någonting som fungerade för dem. För egen del kändes det som att jag inte hann komma in i matchen riktigt innan jag vurpade. Jag stod på samma startbana under de första två heaten men kände att det inte riktigt fungerade men vid mitt tredje heat när jag stod på en annan bana fick jag en mycket bättre start och jag hade även ändrat lite på cykeln. Det som både jag och laget tar med oss från matchen är lagsammanhållningen. Även fast det var tufft försökte vi jobba tillsammans och vi försökte hela tiden peppa igång varandra. Jag har haft en riktig otursvecka och det är små marginaler som avgör och då får man inte ha oflyt för då blir det inga poäng. Men nu tar vi nya tag och det känns skönt att vända hem på tisdag. Nu siktar vi framåt för tisdag ska vi vinna!”

 

Rospiggsförarnas poäng:
1) Timo Lahti: 2p+1 (0,1*,0,1)
2) Andzejs Lebedevs: 11p (1,2,3,2,3,R)
3) Kai Huckenbeck: 6p+1 (1,1,2,1*,0,1)
4) Kevin Wölbert: 0p (0,0,0)
5) Kim Nilsson: 1p (1,R,FX)
6) Daniel Henderson: 3p+2 (1,TT,1*,1*)
7) Victor Palovaara: 8p (3,0,2,1,2)

0
Feed

Lämna en kommentar