Ytterligare en slutspelsplats säkrad!

I söndags säkrade Kims Landshut Devils en kvartsfinalsplats i polska andraligan 1.liga. Under gårdagen begav hans elitserielag Rospiggarna sig till Eskilstuna Motorstadion för att ta sig an Smederna i grundseriens sista omgång. För att Hallstaviklaget skulle ta sig vidare till slutspelet krävdes det att de körde in minst 42p. Matchens fyra första heat slutade samtliga femett med vardera två till lagen. Under heat fem och heat sex körde Smederna in två stycken fyrtvåor men i heat tio kunde Kim tillsammans med lagkamraten Wiktor Przyjemski köra in en femtta som gjorde att de kvitterade inför den längre sladdpausen. Regnet som hade duggat lätt sedan matchstarten började nu tillta allt mer och lagen kom i samspråk överens om att avvakta hur vädret skulle utvecklas.

 

Efter många turer samt ett imponerande arbete från Smedernas banpersonal kunde matchens återupptas igen efter två timmars uppehåll med ställningen 30-30. Hemmalaget såg till att sätta press på Rospiggarna då de körde in en femetta i heat elva men tack vare två stycken fyrtvåor kunde bortalaget återigen kvittera till 39-39 inför nomineringsheaten. Under heat fjorton körde Smederna in en ny femettaa vilket satte Kims Rospiggarna i ett läge där de var tvungna att köra in minst två poäng i heat femton för att slippa omkörningsheat om slutspelsplatsen. I det sista heatet tog Kim täten direkt medan en kämpande Antonio Lindbäck tog sig om motståndarnas Jaimon Lidsey vilket gjorde att de körde in en fyrtvåa, säkrade bonuspoängen och var klara för slutspelet. I kommande kvartsfinaler kommer Rospiggarna att ställas mot serietrean Piraterna.

 

Rospiggsförarnas poäng:

1) Dimitri Bergé: 0p (R,R,0,0)

2) Kai Huckenbeck: R/R

3) Niels-Kristian Iversen: 8p (0,3,1,3,1)

4) Antonio Lindbäck: 2p (1,R,0,1)

5) Kim Nilsson: 10p+2 (2*,2,2*,1,3)

6) Wiktor Przyjemski: 12p (1,3,2,2,3,1)

7) Luke Becker: 12p+2 (2*,3,1*1,3,0,3)

 

Matchkommentar:

”- Efter en lång tävling var det väldigt skönt att kunna säkra slutspelsplatsen. Jag tycker vi började matchen hyfsat bra, det svängde mycket i början men vi stod ändå emot bra. Efter tio heat var det lika och vi kände oss nöjda då samtidigt såg vi att banan var ganska hård och fin utöver det regnet som kom så jag tyckte det var bra att man tog sig tid och gjorde en bra bana för det blev ändå schysst och fair speedway. Sen är det aldrig lätt att kunna ladda om efter ett så långt uppehåll men vi lyckades med det och kämpade och slet tävlingen igenom. Vi ville verkligen det här vilket märktes. Vi kanske inte gör en helt perfekt match men vi var starka på reserven där vi tog många poäng vilket gjorde att vi höll oss kvar i tävlingen hela vägen. För min del var det en bra tävling och det kändes otroligt skönt att kunna gå ut och avgöra i sista heatet. Jag har varit skadad under säsongen vilket har gjort att jag har missat en hel del matcher så det var skönt att vara med här och kunna ta laget vidare till slutspelet. Nu gäller det att vi fortsätter där vi slutade igår. Vi fightades riktigt bra som lag, hade en bra dialog med varandra och delade med oss av allting. Jag tycker vi är ett bra gäng och om vi får det lilla flytet med oss samt är fulltaliga kan allting hända i slutspelet.”

0
Feed

Lämna en kommentar